Bitcoin heeft de bullmarkt betreden en maakt zich klaar voor een stijging naar $50.000, aldus analist

Een veel gevolgde Nederlandse cryptocurrency-analist is van mening dat Bitcoin (BTC) officieel het bullmarktgebied heeft betreden en nu klaar is voor een rally richting $50.000.

De populaire handelaar Michaël van de Poppe vertelde zijn 669.700 volgers op het social mediaplatform X dat de “Bitcoin bullmarkt gearriveerd is”. Als gevolg hiervan voorspelde hij dat de Bitcoin koers de komende maanden zal stijgen tot wel $50.000, voordat het een terugval zal ervaren en naar een nieuwe all-time high zal stijgen. Hij gaf het volgende aan:

“Ik denk dat we Bitcoin weerstand zullen zien bereiken op $38.000, maar hoogstwaarschijnlijk zullen we doorgaan richting $45.000-$50.000 vóór de halvering.

Daarna consolidatie en zijwaartse actie gedurende een lange periode voordat we nieuwe ATH’s gaan maken.”

Kijkend naar de grafiek van de handelaar lijkt hij te voorspellen dat Bitcoin in januari 2024 $50.000 zal bereiken, een paar maanden vóór de halvering van BTC.

De halvering, die historisch gezien samenviel met de bullruns van Bitcoin, halveert de beloningen van BTC-miners en staat gepland voor april 2024.

Voorlopig denkt Van de Poppe dat Bitcoin zich midden in een consolidatieperiode bevindt en dat een dip onder de $33.000 nog steeds een optie is. Hij gaf het volgende hierover aan:

“Bitcoin bouwt hier technisch gezien een range.

Kleine correctie richting $33.300 en snel opgekocht.

Als de lagere grenzen worden bereikt, zal het sentiment waarschijnlijk bearish worden ($32.800), maar dat zou een signaal zijn voor een geweldige lange kans.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!