Ripple mede-oprichter investeert $500 miljoen in Nvidia chips voor AI

In een baanbrekend initiatief gericht op het aanpakken van het bestaande tekort aan verwerkingseenheden voor kunstmatige intelligentie, heeft een non-profitorganisatie onder leiding van crypto-magnaat Jed McCaleb bijna $500 miljoen geïnvesteerd in geavanceerde halfgeleidertechnologie. Deze inspanning, genaamd Voltage Park, heeft tot doel verhuurdiensten te leveren voor deze indrukwekkende rekenkracht aan ondernemingen die diep betrokken zijn bij AI-projecten.

Jed McCaleb, die bekend staat om zijn aanzienlijke bijdragen aan de crypto-branche, heeft aanzienlijke rijkdom vergaard via zijn ondernemingen. Hij speelde een cruciale rol in de vormgeving van de blockchain-industrie, met betrokkenheid bij de oprichting van Ripple en XRP, gevolgd door Stellar en XLM. Voltage Park fungeert als een dochteronderneming van McCaleb’s non-profit Navigation Fund.

Eventuele gegenereerde winsten worden teruggestort in het fonds, waarbij de ondernemer een afstandelijke benadering hanteert en zich onthoudt van directe betrokkenheid bij de dagelijkse activiteiten of strategische besluitvormingsprocessen van beide entiteiten.

Op dit moment kan Voltage Park trots zijn op het bezit van een indrukwekkend assortiment van 24.000 geavanceerde Nvidia-chips en vestigt zich als een betrouwbare bron voor toegankelijke AI-rekenoplossingen. De concurrentie is reëel, intelligentie is kunstmatig. Het operationele plan draait om de strategische inzet van deze geavanceerde chips in belangrijke regio’s in de Verenigde Staten. Terwijl sommige chips al in bedrijf zijn, werkt Voltage Park eraan om de hele batch operationeel te hebben tegen februari. Deze snelle reactie wordt aangewakkerd door de toenemende vraag, aangewakkerd door de AI-boom van vorig jaar.

Deze strategische zet weerspiegelt de wereldwijde trend van toenemende vraag naar hoogwaardige AI-processoren. In deze competitieve markt wordt Nvidia, een belangrijke speler in de branche, geconfronteerd met concurrentie van industriegiganten en innovatieve start-ups, die allemaal strijden om te voldoen aan de groeiende eisen van de kunstmatige intelligentiesector.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!