Altcoins zullen niet stijgen totdat dit gebeurt, aldus analist

Een veel gevolgde cryptocurrency-analist heeft onlangs in een nieuwe video aangegeven dat de Federal Reserve de rente waarschijnlijk langer hoog zal houden, wat zal kunnen betekenen dat altcoins nog steeds geen ruimte krijgen om te groeien.

In een nieuwe strategiesessie vertelde Benjamin Cowen zijn 788.000 YouTube-abonnees dat de Federal Reserve de rente niet wil verlagen totdat de S&P 500 getuige is van een ernstige corrigerende maatregel. Hij zei het volgende:

“Liquiditeit stroomt van een hoog risico naar een laag risico. [Het] betekent niet dat de dingen met een lager risico niet kunnen dalen, het is alleen dat wanneer ze dalen, dit normaal gesproken het einde markeert, want als ze dalen, merkt de Fed dit op.

Wanneer de S&P daalt, begint de Fed dit te merken. Denkt u dat de Fed zich bekommerde om de S&P toen deze op 4.600 stond? Nee, het is te hoog. Maakt het ze uit op 4.100? Waarschijnlijk niet. Zal het ze iets schelen of het 3.500 of 3.400 is? Ja, het zal ze gaan schelen en dat is het moment waarop ze zullen beginnen te snijden, denk ik. Houd dus de S&P in de gaten als je benieuwd bent wanneer altcoins zich zullen omdraaien ten opzichte van Bitcoin.”

Zolang de aandelenmarkt hoog blijft, gelooft Cowen dat de Bitcoin-dominantiegrafiek (BTC.D), die het percentage van de totale marktkapitalisatie bijhoudt dat aan Bitcoin (BTC) toebehoort, zal blijven stijgen, waardoor veel altcoins achterop zullen raken.

Cowen zei ook dat BTC.D historisch gezien de neiging heeft om zijn opwaartse trend om te keren wanneer de Fed aan de renteverlagingscyclus begint. Tot die tijd verwacht hij dat crypto-investeerders hun kapitaal zullen omleiden van altcoins naar Bitcoin. Hij vervolgde met:

“Het belangrijkste om te erkennen is dat de dominantie van [BTC] in september vorig jaar zijn hoogtepunt bereikte, omdat de Fed al was begonnen met het verlagen van de rente – we hebben de Fed nog niet eens zien beginnen met het verlagen van de rente, en de vorige cyclus duurde nog een maand of twee. na de eerste renteverlaging, waarbij de dominantie zelfs een hoogtepunt bereikte… dus waarom zouden we aannemen dat de dominantie een hoogtepunt heeft bereikt?”

De S&P 500 staat momenteel op 4.117 punten op het moment van schrijven, terwijl de marktdominantie van BTC 54% bedraagt.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!