Uitstroom bij exchanges stijgt significant

Belangrijke crypto-exchanges hebben op 24 oktober een netto-uitstroom geregistreerd, terwijl de prijs van Bitcoin (BTC) kortstondig de $35.000 grens bereikte voor het eerst in een jaar. Het verplaatsen van geld weg van exchanges wordt beschouwd als een bullish teken, omdat handelaren hun activa weghalen bij gecentraliseerde platforms in anticipatie van een prijsstijging.

Volgens gegevens gedeeld door crypto-analysebedrijf Coinglass, had Binance de grootste uitstroom, met meer dan $500 miljoen die in de afgelopen 24 uur van de exchange werd gehaald, gevolgd door crypto.com met $49,4 miljoen aan uitstroom, en vervolgens OKX met $31 miljoen aan uitstroom. De meeste andere exchanges registreerden een uitstroom van minder dan $20 miljoen.

Uitstroom van crypto-platforms heeft in recente tijden geleid tot “bank run”-vrees na de ineenstorting van FTX in november, echter is de meest recente uitstroom meer in lijn met het sentiment van handelaren dan met angst-geïnduceerde opnames tijdens de piek van de bearmarkt. Gegevens van Glassnode bevestigen dat de Bitcoin-uitstroom van exchanges in de afgelopen paar dagen gelijk opging met de prijsstijging van Bitcoin.

De prijsstijging leidde ook tot de liquidatie van miljoenen dollars aan shortposities, waarbij het totale bedrag aan liquidaties $400 miljoen bedroeg. In de afgelopen 24 uur zagen 94.755 handelaren hun derivatenposities geliquideerd. De grootste enkele liquidatieorder vond plaats op Binance, ter waarde van $9,98 miljoen.

On-chain analisten wezen ook op de market value to realized value (MVRV) ratio, een metriek die de marktwaarde van het activum vergelijkt met de gerealiseerde waarde. Dit wordt berekend door de marktkapitalisatie van een crypto te delen door de gerealiseerde kapitalisatie. De gerealiseerde prijs wordt bepaald door de gemiddelde prijs waarvoor elke munt of token voor het laatst on-chain is verplaatst. De MVRV-ratio staat momenteel op 1,47. De laatste keer dat er een bullrun was, was de MVRV-ratio 1,5.

De marktkapitalisatie van de crypto is in de afgelopen 24 uur met meer dan 7,3% gestegen tot $1,25 biljoen, de hoogste waardering sinds april. De katalysator achter de stijging werd toegeschreven aan verdere speculatie rond de lancering van een spot Bitcoin exchange-traded fund.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!