Deze altcoin is de beste investering voor de volgende bull run, aldus durfkapitalist

Een durfkapitalist die vorig jaar het dieptepunt van de crypto-bearmarkt heeft voorspeld, zegt dat een van de grootste concurrenten van Ethereum (ETH) de beste altcoin-investering is voor de volgende bullmarkt.

Crypto-investeerder Chris Burniske zegt dat Solana (SOL) de beste “niet-consensus” kans is voor een aankomende groei in de digitale activaruimte.

Burniske, de voormalige hoofd van crypto bij ARK Invest van Cathie Wood, zegt dat de huidige niet-consensusstatus van SOL vergelijkbaar is met die van ETH in de bearmarkt van 2018:

“ETH was niet-consensus in 2018/2019, maar is nu consensus en elke serieuze crypto-investeerder is daar aanwezig – kwalitatieve activa.

Maar SOL is de sterkste niet-consensusactiva van deze bearmarkt. Let op wanneer het een consensuspositie wordt, veel momentuminvesteerders zullen haast maken.”

Als we kijken naar Solana versus Ethereum (SOL/ETH), zegt de investeerder dat het paar misschien genoeg kracht heeft om eindelijk het niveau te overwinnen dat het verloor tijdens de ineenstorting van de nu ter ziele gegane crypto-beurs FTX. FTX had nauwe banden met Solana, en de ineenstorting bracht onzekerheid in het ecosysteem van de Ethereum-concurrent:

“SOL/ETH doet moeite om 0.02 [ETH] te bereiken, wat het FTX-gat zou dichten.”

Bron: Chris Burniske/X

In dit contextuele gebruik verwijst “niet-consensus” naar cryptocurrencies of digitale activa die momenteel niet de brede goedkeuring en acceptatie van de markt hebben, in tegenstelling tot populaire en wijdverbreide assets zoals Bitcoin of Ethereum. Het betekent dat slechts een beperkt aantal investeerders of experts de potentie van deze activa herkent, wat hen een aantrekkelijke contrarian (tegen de heersende opinie ingaande) investeringsmogelijkheid maakt voor degenen die geloven in hun groeipotentieel, vergelijkbaar met hoe Ethereum werd beschouwd in de bear-markt van 2018 voordat het mainstream werd.

Op het moment van schrijven wordt SOL verhandeld voor $29,51, een stijging van meer dan 9% in de afgelopen 24 uur.

De crypto-investeerder zegt ook dat andere durfkapitalisten (VC’s) worden afgeleid door kunstmatige intelligentie (AI) en de potentiële winsten missen die momenteel te behalen zijn in de digitale activaruimte:

“VC’s die zelfvoldaan zijn over de neergang van crypto, terwijl AI de nieuwe hype is geworden, beseffen niet dat de meerderheid van de te dure AI-financieringsrondes een graf zal worden voor kapitaal, terwijl de lage waarderingen die we vandaag zien in Web3 morgen legendes zullen creëren.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!