Ethereum bereikt nieuwe mijlpaal, volgens IntoTheBlock

Het bekende crypto-analysebedrijf IntoTheBlock heeft recent aangegeven dat Ethereum (ETH) zojuist een “mijlpaalmoment voor crypto-adoptie” heeft bereikt. Het project heeft namelijk officieel de 100 miljoen adressen overschreden met een saldo.

Het andere analysebedrijf Glassnode meldde dat het aantal niet-nul ETH-adressen in juli meer dan 100.000 bedroeg, maar IntoTheBlock gaf aan dat het ‘stof’-adressen met balanswaarden van minder dan 0,00001 ETH heeft uitgesloten. Het zei het volgende:

“Wij zijn van mening dat deze adressen realistisch gezien niet moeten worden meegeteld om deze statistiek significant te laten zijn.”

ETH handelt op het moment van schrijven voor $1.569. Het op de tweede plaats gerangschikte crypto-activum qua marktkapitalisatie is met meer dan 67% gedaald ten opzichte van het hoogste punt ooit van meer dan $4.800, dat het in november 2021 bereikte.

IntoTheBlock merkte tevens op dat Ethereum ongeveer 961.000 gemiddelde dagelijkse transacties uitvoert, wat 36% lager is dan het piekniveau van 1,51 miljoen.

Ter vergelijking: Bitcoin (BTC) registreert gemiddeld ongeveer 273.000 dagelijkse transacties, wat 53% lager is dan het hoogste niveau ooit van 586.000.

Volgens het analysebureau wordt Bitcoin echter gemiddeld 4,2 jaar bewaard, wat twee keer zo lang is als Ethereum. Het sloot af met het volgende:

“Wist je dat de gemiddelde bewaartijd voor Bitcoin 4,2 jaar is? Dat is twee keer zo lang als ETH en DOGE!”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!