Whales controleren minstens 33% van het totale ETH-aanbod, aldus Santiment

Het blockchain-analyseplatform Santiment heeft gemeld dat crypto-whales enorme hoeveelheden Ethereum (ETH) aan het verzamelen zijn. Santiment zei namelijk dat adressen met minstens één miljoen ETH meer dan 32% van de totale voorraad hebben verzameld, het hoogste niveau sinds 2016. Het bedrijf meldt ook dat er grote ETH-transacties plaatsvinden.

“De whale-adressen van Ethereum in de miljardairsklasse (die minstens één miljoen ETH vasthouden) hebben nu voor het eerst sinds 2016 32,3% van de beschikbare voorraad in handen. Transacties van gisteren ter waarde van $1 miljoen of meer hadden ook de op één na hoogste dag in vijf weken. Er wordt geschiedenis geschreven.”

Op het moment van schrijven wordt ETH verhandeld voor $1.572.

Santiment merkte ook op dat de activiteit van stablecoins maandag toenam nadat een nieuwssite ten onrechte beweerde dat de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) een Bitcoin (BTC) exchange-traded fund (ETF) voor de spotmarkt had goedgekeurd.

“De grootste wallets van Tether vertoonden grote accumulatiepieken tijdens de crypto-opwinding van gisteren. De top 10 grootste wallets houden weer een kwart van de hele USDT-voorraad vast, en het volume van on-chain transacties van de belangrijkste stablecoin bereikte een hoogtepunt van twee maanden.”

Tot slot meldde Santiment dat altcoins die worden gebruikt om gebruikers op Reddit fooien te geven, in waarde kelderden nadat het socialemediaplatform had aangekondigd dat het het drie jaar oude op blockchain gebaseerde Community Points-programma zou beëindigen.

“De Reddit-community uit haar ongenoegen jegens haar CEO [Steve Huffman, bekend als “u/spez” op Reddit] en de keuze om het community-points en MOON, BRICK, DONUT en andere valuta’s die vaak werden verdiend via inzichtbijdragen en peer-tipping stop te zetten. De waarde van Moon daalde met maar liefst -89,9% in ongeveer drie uur.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!