Tapiero ziet groeiende crypto-adoptie en bespreekt kansen voor tokenisatie

In een recent gesprek met Coin Bureau-presentator Guy Turner benadrukte veteraan-macro-investeerder Dan Tapiero de snelle adoptie van digitale activa en het potentieel voor verdere groei. Hij merkte op dat de crypto-industrie aanzienlijke groei heeft doorgemaakt, vooral in de afgelopen vier jaar.

Tapiero is Managing Partner en CEO bij 10T Holdings, een groeikapitaalfonds dat zich richt op investeringen in bedrijven in het digitale activa-ecosysteem (DAE) in het middensegment tot laat stadium. Walletbedrijven omvatten Ledger, Nova Labs (dat het Helium blockchain-platform ontwikkelt) en Animoca Brands.

Tapiero herinnerde eraan dat toen hij zijn crypto-fonds in het midden van 2019 voor het eerst bedacht, de totale marktwaarde van de cryptocurrency-markt $300 miljard bedroeg. Deze interne maatstaf omvat zowel cryptocurrency-waarden als de waarde van aandelen binnen de crypto-sector. Als we 18 maanden teruggaan, is deze waarde gestegen naar $3,2 biljoen en momenteel bedraagt deze $1,7 biljoen. Hij benadrukte dat, ondanks dat de markt is teruggevallen van zijn hoogtepunt, deze nog steeds vijfvoudig is gegroeid in de afgelopen vier jaar, wat neerkomt op een geschatte jaarlijkse groeisnelheid van 100%.

De expert besprak verder het enorme potentieel dat bestaat in de wereld van crypto, met name in de tokenisatie van reële activa op blockchains. Tapiero merkte op dat de trend van activatokenisatie de afgelopen zes maanden aanzienlijke aandacht heeft gekregen. Gedurende deze tijd is de waarde van getokeniseerde activa gestegen van $100 miljoen naar $800 miljoen. Hoewel dit een aanzienlijke stijging is, merkte Tapiero op dat dit nog maar het topje van de ijsberg is gezien het feit dat wereldwijd honderden biljoenen dollars aan activa bestaan.

Een andere opkomende marktsegment dat Tapiero benadrukte, zijn stablecoins. Hij legde uit dat slechts drie jaar geleden de stablecoin-markt praktisch niet bestond. In 2022 registreerden stablecoins echter een verbazingwekkende $8 biljoen aan transacties. Dit is een dramatische groeimaatstaf in vergelijking met traditionele financiële instrumenten.

Tapiero sloot af door te stellen dat de crypto-industrie momenteel sneller evolueert dan op enig ander moment sinds zijn betrokkenheid. Hij wees op een toestroom van innovatieve ideeën, nieuwe producten en een verscheidenheid aan toepassingen, met name op het gebied van gedecentraliseerde financiën (DeFi), als bewijs van deze versnelde groei.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!