MetaMask is verwijderd uit de App Store

MetaMask, een van de meest populaire cryptocurrency wallet-toepassingen, is niet langer beschikbaar in de App Store van Apple in de Verenigde Staten.

MetaMask heeft een officiële reactie gegeven via hun X (Voorheen Twitter) account, @MetaMask-account.

“We zijn ons ervan bewust dat MetaMask momenteel niet beschikbaar is om te downloaden in de App Store. Dit heeft niets te maken met kwaadaardige zaken, en ons team werkt hard om dit zo snel mogelijk op te lossen.”

Dit deden ze om hun gebruikers gerust te stellen en paniek te voorkomen. Ze hebben ook verklaard dat ze eraan werken om hun app zo snel mogelijk weer in de App Store te krijgen.

Elo Gimenez, wereldwijde directeur public relations voor ConsenSys, bevestigde de verwijdering en dat het probleem niet gerelateerd is aan kwaadwillige activiteiten.

“Belangrijk is dat dit geen beveiligingsprobleem is en dat er geen compromis of actie vereist is van de gebruikers,” zei Gimenez. “Bovendien heeft het geen betrekking op de functionaliteit van de app.”

Hij herhaalde ook Monahan’s oproep om hulp van de crypto-community. Als gebruikers nep-MetaMask-apps tegenkomen in de App Store, dat ze dit onmiddellijk moeten melden. Hun hoogste prioriteit is om dit zo snel mogelijk op te lossen en iedereen beschermen tegen nep-apps. Verder zei hij:

“Ons toegewijde team werkt hard om dit zo snel mogelijk op te lossen, we verwachten dat MetaMask binnenkort weer in de App Store beschikbaar zal zijn.”

Andere cryptocurrency wallet-apps zijn nog steeds beschikbaar in de App Store, waaronder Coinbase, Uniswap en Binance.

In december 2022 veroordeelde Dan Finlay, mede-oprichter en mede-ontwikkelaar van MetaMask, openlijk het beleid van de Apple App Store toen het bedrijf de Coinbase-app verwijderde. “Ik ben klaar om het Apple-ecosysteem te dumpen,” schreef hij.

In 2019 werd MetaMask verwijderd uit de Google Play app store, maar een week later werd het hersteld.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!