Analist geeft waarschuwing af voor altcoins

Cryptocurrency-analist Jason Pizzino heeft een waarschuwing afgegeven aan investeerders in altcoins. In een nieuwe strategische sessie vertelde Pizzino namelijk aan zijn 290.000 YouTube-abonnees dat hoe ver Bitcoin (BTC) daalt, de ernst van een correctie voor altcoins zal bepalen. Hij gaf het volgende aan:

“Dus het lijkt erop dat (Bitcoin) nu teruggaat om ($26.700) te testen. Jullie weten dat als we een doorbraak krijgen, we waarschijnlijk terugkomen om $26.000 te testen, eventueel zelfs $24.900.

Wat er gebeurt vanaf dat punt? Nou, dan hebben we het maandelijkse 50% niveau dat Bitcoin mogelijk zal terugkomen om te testen – $23.600. En dat zal gegarandeerd ernstige gevolgen hebben voor altcoins. Ik zal naar ETH kijken als een apart beest op zich, en ook dat heeft moeite.”

Volgens de handelaar zal een daling van altcoins een aanzienlijk aantal handelaren ertoe aanzetten om een deel van hun alt-investeringen over te zetten naar BTC, wat zal helpen om het te ondersteunen en de neerwaartse trend van de crypto-koning te verminderen. Hij vervolgde:

“Maar als Bitcoin terugkomt en deze 50%, $26.700, doorbreekt, zie je dat altcoins blijven worstelen. Je ziet ze dalen in USD-waarden en je ziet ze dalen, terwijl ze proberen hun positie te handhaven in hun Bitcoin-waarden.

Zodra we terugkomen bij dat $25.000, zul je nog grotere dalingen zien op die altcoins. Omdat dit enkele van die sleutelniveaus in de markt zijn waar deelnemers naar kijken, misschien hun algoritmes. Maar als die beginnen te breken, dan is er een vlucht naar veiligheid… om het terug te duwen naar BTC of zelfs naar stablecoins, wat mogelijk de reden is waarom Bitcoin nog steeds daalt, maar niet zo hard daalt als altcoins zullen dalen.”

Bitcoin handelt op het moment van schrijven op $26.790.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!