Uniswap lanceert bètaversie voor nieuwe Android-wallet

De decentrale cryptobeurs Uniswap heeft een belangrijke stap gezet om haar bereik te vergroten door de bètaversie van haar mobiele wallet-app voor Android-gebruikers te lanceren. Deze stap is bedoeld om ’s werelds grootste decentrale cryptobeurs toegankelijker te maken voor een breder publiek.

Uniswap staat bekend om het verwerken van meer dan $1,7 biljoen aan transacties sinds de oprichting ervan en was voorheen alleen beschikbaar op pc’s en iOS-mobiele apparaten. Nu breidt het echter zijn mobiele aanbod uit naar Android-gebruikers.

Ondersteuning voor meerdere blockchains voor Android-gebruikers

De Android bèta wallet-app, geïntroduceerd op 12 oktober, biedt een scala aan functies aan gebruikers.

Een opvallende functie is het vermogen om gebruikers munten op verschillende blockchain-netwerken te laten selecteren zonder handmatig van netwerk te hoeven wisselen. Dit stroomlijnt de gebruikerservaring en is compatibel met verschillende netwerken, waaronder Polygon, Arbitrum, Optimism, Base en BNB Chain.

Uniswap heeft ambitieuze plannen om in de toekomst de interoperabiliteit met diverse blockchains te verbeteren, waardoor een naadloze ervaring op meerdere blockchains gewaarborgd wordt.

Verbeterde transactiebeveiliging

De Android-wallet-app van Uniswap hecht ook grote waarde aan veiligheid en gebruikersbewustzijn. Om zich te beschermen tegen ‘front-running’ en ‘sandwich’-aanvallen, stuurt de app Ethereum-transacties door een privé-pool. Gebruikers hebben de mogelijkheid om deze functie naar hun eigen voorkeur uit te schakelen. Bovendien identificeert de app automatisch de meeste munten met ingebouwde transactiekosten en toont deze kosten direct in de gebruikersinterface, waardoor gebruikers volledige transparantie krijgen over de kosten van hun transacties.

Voor degenen die graag de Android-portemonnee willen bemachtigen, heeft Uniswap een wachtlijst per e-mail opgezet waar gebruikers zich bij kunnen aansluiten om vroegtijdige toegang tot de app te krijgen. Deze aanpak zorgt voor een gecontroleerde uitrol en geeft enthousiastelingen de kans om het nieuwe Android-platform te verkennen.

De lancering van de bètaversie van de Uniswap Android-wallet markeert een significante stap in de wereld van gedecentraliseerde cryptocurrency-uitwisselingen, aangezien Uniswap doorgaat met het democratiseren van het DeFi-landschap. Deze uitbreiding brengt de kracht van Uniswap’s gedecentraliseerde handel en liquiditeitsvoorziening naar een nog breder publiek, waardoor gebruikers op de weg direct toegang hebben tot de wereld van DeFi vanaf hun Android-apparaten.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!