Ripple heeft een nieuwe concurrent in Quant

In een belangrijke ontwikkeling heeft Quant een op maat gemaakte blockchain-oplossing geïntroduceerd die specifiek is ontworpen voor de financiële sector. Hiermee profileert Quant zichzelf als een aanzienlijke concurrent van Ripple, een andere speler in de blockchain-industrie. Deze nieuwe technologie, die bekend staat als “Overledger Authorise,” pakt een essentiële zorg aan waarmee banken worden geconfronteerd: het waarborgen van de veiligheid van transacties die plaatsvinden op basis van blockchain-technologie.

De achterliggende gedachte is dat traditionele financiële instellingen al geruime tijd vertrouwen op sleutelbeheersystemen om de beveiliging van hun gegevens en transacties te waarborgen. Echter, met de opkomst van blockchaintechnologie ontstond er een unieke uitdaging. De bestaande oplossingen bleken niet in staat om hetzelfde niveau van beveiliging en naleving van regelgeving te bieden dat vereist is in de financiële sector. Dit leidde tot riskante praktijken, zoals het bewaren van blockchain-sleutels op laptops van medewerkers, wat de integriteit van digitale activa-transacties in gevaar bracht.

Overledger Authorise, ontwikkeld door Quant, heeft als doel deze beveiligingskloof te dichten door digitale activa en privésleutels van blockchain te integreren met de reeds bestaande sleutelbeheersystemen in bedrijven. Deze integratie maakt een naadloze autorisatie van transacties mogelijk, zowel binnen verschillende systemen als op verschillende blockchains. Dit belooft verbeterde beveiliging en naleving van regelgeving, wat van cruciaal belang is in de financiële wereld.

Deze technologie werd recentelijk getest in Project Rosalind, een experiment met een digitale valuta dat werd geleid door de Bank of England en de Bank for International Settlements. Deze test toonde aan dat de technologie in de praktijk levensvatbaar is. De CEO van Quant benadrukte het belang van oplossingen voor cryptografisch sleutelbeheer en transactie-autorisatie in het ontsluiten van het potentieel van blockchain binnen de banksector. Hij benadrukte hoe Overledger Authorise de adoptie van digitale activa voor banken, instellingen en ontwikkelaars vereenvoudigt door bestaande sleutelbeheersystemen te integreren met verschillende blockchains.

Quant’s oplossing toont aan dat er voortdurend wordt gezocht naar innovatie binnen de blockchain-sector. Het belooft een veilige en efficiënte toekomst voor financiële transacties en vormt daarmee een serieuze concurrent voor de gevestigde speler Ripple.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!