CZ voorspelt meerdere all-time highs voor Bitcoin na de halvering

Naarmate de vijfde historische halvering van Bitcoin (BTC) nadert, zijn speculaties ontstaan over hoe dit baanbrekende evenement de prijs van BTC zou beïnvloeden. Binance CEO Changpeng Zhao (ook wel bekend als CZ) is de laatste die zijn mening over het onderwerp deelde.

Om te beginnen is de Bitcoin-halvering een voorgeprogrammeerd evenement op het Bitcoin-netwerk waarbij de beloningen die aan mijnwerkers worden uitbetaald, worden gehalveerd. Dit economische ontwerp introduceert schaarste in de aanvoer van Bitcoin en is doorgaans een voorbode geweest van de cryptocurrency die een nieuw historisch hoogtepunt bereikt.

CZ nam deel aan de nieuwe inhoudsdienst van Binance, Binance Feed, om zijn mening te uiten over de aankomende halvering en speculeerde onder andere dat de prijs van Bitcoin na de aanstaande halvering meerdere historische hoogtepunten zal bereiken.

De CEO van Binance probeerde ook te voorspellen hoe marktdeelnemers zowel in de aanloop naar de halvering als in een post-halvering omgeving zouden reageren.

Volgens de CEO van Binance zullen de paar maanden voorafgaand aan de halvering veel gesprekken, angst, nieuws, spanning, hoop en opwinding rond het evenement zien. Maar dergelijke marktsentiment leidt niet altijd tot een stijging van de prijs van Bitcoin.

In plaats daarvan vertrouwde de CEO van Binance op zijn ervaring uit de afgelopen drie halveringen (2012, 2016 en 2020) om te voorspellen dat de prijs van Bitcoin niet van de ene op de andere dag zou verdubbelen na de halvering. Interessant genoeg had CZ zijn appartement in Shanghai verkocht om BTC te kopen in 2015, vóór de tweede halvering in de geschiedenis van Bitcoin.

Vergelijkbaar met hoe Bitcoin in 2016 een nieuw hoogtepunt bereikte, speculeert CZ dat het “jaar na de halvering, de Bitcoin-prijs meerdere ATH’s (historische hoogtepunten) bereikt”, waardoor mensen zich afvragen waarom de prijsstijging heeft plaatsgevonden. Een dergelijke stijgende trend is echter direct gekoppeld aan de halvering, hoewel veel beleggers “een kort geheugen hebben” en geen verband zullen leggen.

De CEO van Binance besloot met de bekende opmerking dat “geschiedenis de toekomst niet voorspelt” als een disclaimer voor zijn laatste voorspelling. Ondertussen is de halvering van Bitcoin nu minder dan 200 dagen verwijderd, met populaire aftelklokken die 25 april 2024 als datum schatten.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!