Zal de Bitcoin prijs stijgen na de Bitcoin halvering? 

De Bitcoin (BTC) prijs blijft al een tijdje stabiel rond een waarde van $20.000. Dit houdt crypto-analisten niet tegen om de toekomstige prijs te voorspellen. Eén van de gebeurtenissen die de prijs van Bitcoin aanzienlijk zou kunnen doen stijgen is de aankomende “halving”. Dit is het moment waarin er minder Bitcoin beschikbaar komt tijdens het minen. 

Door de halvering zullen er minder Bitcoin in omloop komen. Doordat het aanbod daalt kan de prijs toenemen. Handelexpert PlanB benadrukte dit feit op zijn Twitter-kanaal. PlanB, gebruikt de bekende stock-to-flow (S2F) grafiek van Bitcoin om zijn punt duidelijk te maken.

Figuur 1: Bitcoin Stock-to-Flow model, (bron: https://buybitcoinworldwide.com/stats/stock-to-flow/ )

In figuur 1 is te zien we in het groene gebied bevinden. Historisch gezien is gebleken dat dit een periode is waarin de Bitcoin prijs een dieptepunt bereikt. De laatste Bitcoin halvering vond plaats op 11 mei 2020. Toen halveerde de beloning voor het minen van een blok naar 6,25 Bitcoin. Tijdens de vierde halvering, die in mei 2024 zal plaatsvinden, wordt deze prijs verder gehalveerd tot 3.125 Bitcoin per blok. Volgens het model kunnen we, nadat de de halvering plaats vindt, een stijging in de prijs verwachten.

Ook elders zien we dat de negatieve trend langzaam om aan slaan is. Zo bespraken we recent nog dat een aantal Bitcoin HODL’ers recordhoogtes aan het bereiken is.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!