Bitcoin vormt bullish structuur terwijl tekenen van zwakte zich laten zien

De marktstructuur van Bitcoin (BTC) suggereert momenteel dat een opwaartse trend nu aan de gang is, aldus crypto-analist Jason Pizzino. In een nieuwe strategische sessie vertelde Pizzino namelijk aan zijn 290.000 YouTube-abonnees dat als BTC overtuigend boven het niveau van $28.400 kan blijven, er waarschijnlijk een sterke opwaartse stijging zal volgen. Hij gaf het volgende aan:

“$28.400 is dat cruciale niveau, maar het lijkt erop dat op dit moment, terwijl deze markt standhoudt… wat het heeft gedaan sinds het laagste punt in september, lijkt het het begin te zijn van een nieuwe opwaartse trend. Het enige dat dit kan doorbreken, is natuurlijk wanneer de markt afdaalt naar cruciale ondersteuningsniveaus. Tot nu toe is dat rond dat niveau van ongeveer $27.200, wat zou leiden tot een terugkeer en testen van die lagere prijzen.

Ik denk dat als we ongeveer naar $27.200 zakken… dat de zaken dan wat meer naar het zuiden kunnen gaan voor een langere periode.”

Pizzino zei dat een verzwakkende dollarindex (DXY), die de Amerikaanse dollar meet tegenover een mandje van andere belangrijke buitenlandse valuta, brandstof zou kunnen toevoegen aan het vuur van BTC als het begint af te brokkelen. Een zwakkere dollar suggereert vaak sterkte in risico-activa zoals Bitcoin.

Hij zegt dat de DXY zou kunnen omkeren naar beneden na een duidelijke afwijzing rond het niveau van 107, wat het 50% retracement niveau is tussen zijn laatste hoogste en laagste schommeling:

“Je moet de trend respecteren, maar we kunnen beginnen te kijken naar gebieden van aanzienlijke weerstand, die mogelijk een omkering in de komende dagen, weken of maanden kunnen veroorzaken.

Dus we moeten dit spelen als een handelaar. De trend is nog steeds omhoog, maar we zien op dit moment wat weerstand bij de kleinere, kortere bewegingen naar boven, wat betekent dat je mogelijk wat van de energie ziet verdwijnen, althans op korte termijn. Als je ziet dat de Amerikaanse dollar boven de 107 uitkomt en consolideert. De niveaus die we in de gaten houden zijn 109 tot 110…

Er is nog steeds potentieel voor opwaartse beweging, maar op dit moment zien we wat weerstand op dat 50% niveau.”

Op het moment van schrijven is Bitcoin $27.907 waard en de DXY handelt op 106,29 punten.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!