Analist voorspelt snel herstel Bitcoin

Een veel gevolgde crypto-analist beweert dat een aantal indicatoren op hoog tijdsbestek momenteel suggereren dat de bear-markt van Bitcoin (BTC) voorbij is en een opwaartse uitbreiding op handen is.

De anonieme analist TechDev vertelt zijn 418.000 volgers op het sociale mediaplatform X dat Bitcoin zich nu in dezelfde situatie bevindt als voorafgaand aan de bullmarkt van 2016 en 2020.

TechDev deelt een grafiek met maandelijkse kaarsen, Bollinger-bands en een aanvullende indicator die de logaritmische breedte tussen de banden weergeeft ten opzichte van het 200-maands voortschrijdend gemiddelde.

De grafiek lijkt te suggereren dat de Bollinger-bands van Bitcoin, die de relatieve volatiliteit meten, voldoende zijn samengeperst om een waarschijnlijke uitbraak naar boven te voorspellen:

“Wat Bitcoin eruit heeft gezien voordat het naar het noorden ging…”

Bron: TechDev/X

Deze veel gevolgde analist beweert dat zowel Bitcoin als de altcoin-markt tegelijkertijd zich gereed lijken te maken voor doorbraken. Hij vergelijkt Bitcoin met “OTHERS”, een grafiek die de marktkapitalisatie van alle crypto-activa behalve BTC en Ethereum (ETH) meet.

Volgens de handelaar heeft BTC steun gevonden aan het begin van een langdurige bullish impuls, terwijl “OTHERS” een neerwaartse weerstand heeft doorbroken:

“Een opstelling van BTC en altcoins.”

Bron: TechDev/X

Eerder dit jaar zei TechDev dat Bitcoin “The 3-prong signal” had gecontroleerd, dat voorafging aan elk van de vier historische hoogtepunten van Bitcoin.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!