Het Verenigd Koninkrijk moet KYC-eisen versoepelen voor Web3, aldus denktank

Het Verenigd Koninkrijk heeft de kans om te profiteren van het vertrek van Web3-bedrijven uit de Verenigde Staten vanwege regelgevingsonzekerheid. Maar om dat te bereiken, zal het Verenigd Koninkrijk zijn eigen regelgevende koers moeten volgen en de vereisten voor crypto op sommige vlakken moeten versoepelen, aldus een denktank.

Op 2 oktober publiceerde het invloedrijke conservatieve denktank Policy Exchange een rapport over Web3 met 10 voorstellen voor de Britse overheid, die volgens hen het land zouden helpen de regelgeving rondom Web3 te verbeteren.

Een voorstel dat in het rapport wordt gedaan, is het beperken van de aansprakelijkheid van personen die tokens bezitten in een gedecentraliseerde autonome organisatie (DAO). Het rapport verwijst naar een negatief voorbeeld van een recente uitspraak in de Verenigde Staten waarin staat dat elke Amerikaan die tokens in een DAO bezit of eerder heeft bezeten, aansprakelijk is voor eventuele overtredingen van de wet die door de DAO worden begaan.

Het rapport suggereert ook dat de belangrijkste financiële toezichthouder van het Verenigd Koninkrijk, de Financial Conduct Authority (FCA), zijn huidige benadering van het kennen van uw klant (KYC) moet versoepelen en ruimte moet bieden voor het gebruik van “alternatieve en innovatieve technieken,” zoals digitale identiteiten en blockchain-analysetools.

De experts zeggen dat het Verenigd Koninkrijk zelfgehoste wallets moet beschermen en proof-of-stake diensten niet moet reguleren als financiële dienstverlening. Onder andere voorstellen zijn het toestaan van particuliere stablecoin-uitgevers om stablecoin-reserves bij de Bank of England te plaatsen, het creëren van een “belastingomhulsel” voor de crypto-exchange en het oprichten van een nieuwe sandbox onder het Ministerie van Wetenschap, Innovatie en Technologie.

Onlangs hebben de regelgevers in het Verenigd Koninkrijk een strengere aanpak gevolgd ten opzichte van de digitale activa-industrie. Het Britse Treasury overweegt alle koude oproepen ter bevordering van crypto-investeringen te verbieden, en de FCA heeft lokale crypto-bedrijven gewaarschuwd om zich aan haar marketingregels te houden of gevolgen te riskeren.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!