Analist voorspelt een Bitcoin koers van $30.000 vóór halvering

Een veel gevolgde cryptocurrency-analist heeft onlangs de meest waarschijnlijke bewegingen van de Bitcoin koers in kaart gebracht, nu de koningsmunt zijn halvering van volgend jaar nadert.

De pseudonieme handelaar Rekt Capital vertelde zijn 357.300 volgers op X dat, ongeacht de volgende stap van BTC, de nummer één cryptocurrency in april 2024 ongeveer $30.000 waard zal zijn. Hij beschreef het als volgt:

“Of Bitcoin binnenkort uitbreekt. Of binnenkort naar beneden gaat. De geschiedenis suggereert dat we Bitcoin nog steeds rond de $30.000 regio de halvering zullen zien ingaan.”

Als er gekeken wordt naar de huidige situatie rondom de koningsmunt, gaf Rekt Capital aan dat BTC enige steun heeft gevonden. Hij zei het onderstaande:

“BTC heeft de lower high-weerstand afgewezen. Maar houdt nu de Bull Market Support Band-cluster van voortschrijdende gemiddelden als ondersteuning.”

Ondanks een lichte rally begin oktober stelde de analist dat BTC het grootste deel van zijn winst heeft teruggevonden. Hij stelde het volgende:

“In oktober steeg de koers met +5%, maar het grootste deel van de beweging werd teruggevonden. Historisch gezien hebben we stijgingen tot +8% gezien boven een belangrijke maandelijkse weerstand. Als BTC deze maand onder zwart sluit -> afwijzing. Claim het het echter terug als steun, dan zal BTC omhoog gaan.”

Ongeacht welke stap BTC vervolgens zet, is Rekt Capital er echter van overtuigd dat de Bitcoin koers in april 2024 op ongeveer $30.000 zal staan, de verwachte datum voor de volgende halvering. Hij sloot af met:

“Het jaar vóór de halvering kent doorgaans het hele jaar door zowel opwaartse als neerwaartse volatiliteit. De kans is groot dat we deze prijzen nog steeds zullen zien tijdens de halvering. Of BTC nu snel uitbreekt, de prijs zal daarna corrigeren. Of het nu om een crash gaat: BTC zal ervan herstellen.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!