Santiment: Whales accumuleren WBTC volgens on-chain data

Volgens het on-chain analysebedrijf Santiment heeft Wrapped Bitcoin (WBTC) sinds maart meer grote transacties gezien dan ooit tevoren. Santiment merkte in een tweet op dat WBTC-whale-overdrachten boven de $1 miljoen stijgen naar hun hoogste niveau sinds maart. WBTC zag ook de grootste netwerkgroei sinds juli en een toename van nieuwe wallet met 1-1.000 WBTC.

Het bedrijf merkte op dat vergelijkbare on-chain verschuivingen voorafgingen aan rallies in maart en juni van dit jaar. De gegevens suggereren een verhoogde accumulatie door grote spelers en interesse in de Bitcoin-proxy in afwachting van mogelijke opwaartse bewegingen op de crypto-markt.

Wrapped Bitcoin (WBTC) heeft op verschillende momenten opmerkelijke transactieactiviteit ervaren. Op 1 juli 2023 steeg het transactievolume van WBTC tot meer dan 7.000, wat de tweede significante piek in iets meer dan twee maanden markeerde. Op 2 augustus 2023 hadden twee grote overdrachten van elk 2.000 WBTC invloed op het totale aanbod van WBTC op beurzen.

WBTC speelt een cruciale rol bij het mogelijk maken van het gebruik van Bitcoin (BTC) in smart contracts en het verbeteren van de toegankelijkheid van ’s werelds grootste cryptocurrency op gedecentraliseerde exchanges (DEX).

Ondertussen merkte analist Charles Edwards in een andere tweet op dat de voorraad van Bitcoin in handen van langetermijnhouders vergelijkbaar groeit met de niveaus van 2016.

Edwards gelooft dat deze toename in houders grote gevolgen zal hebben in 2024, vergelijkbaar met de prijsstijging van 10x tijdens de bullrun van 2017 in plaats van de run van 2020. Deze versteviging van de basis van langetermijnhouders weerspiegelt een significante toename in accumulatie.

De on-chain inzichten wijzen op een grotere overtuiging in Bitcoin bij zowel grote handelaren als langetermijninvesteerders.

Belangrijke statistieken zoals exchange-reserves, actieve adressen en transactievolumes bevestigen verder dat accumulatie plaatsvindt op een cruciale ondersteuningsniveau rond $20.000. De blockchaingegevens tonen aan dat houders zich positioneren voor de volgende bull-run.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!