CFTC-voorzitter richt zijn aandacht op DeFi

Rostin Behnam, de voorzitter van de Commodity Futures Trading Commission (CFTC), benadrukte de noodzaak om toezicht te houden op gedecentraliseerde financiën in een toespraak op maandag, waarbij hij de situatie vergeleek met “ongelicentieerde artsen.”

“Om de DeFi-sector te reguleren, moeten we wachten tot slachtoffers lijden en om hulp roepen om ervoor te zorgen dat er kritisch markttoezicht, sterke cyberbeveiliging en systeembescherming, en klantenbescherming aanwezig zijn.

Terwijl Amerikaanse toezichthouders SEC en CFTC hun druk op de cryptocurrency-industrie voortzetten, lag de recente nadruk van deze druk op de DeFi-industrie en -platforms.

Op dit moment vormen ongereguleerde DeFi-platforms een bedreiging voor investeerders en CFTC-gereguleerde platforms en beschermde klanten.”

Behnam’s voorbereide opmerkingen op de Futures Industry Association Expo in Chicago komen ongeveer een maand nadat de toezichthouder aankondigde dat zij schikkingen had getroffen met DeFi-protocollen Opyn, ZeroEx en Deridex wegens overtredingen van registratieregels.

Op dit moment beschuldigde de CFTC Opyn en Deridex van het aanbieden van illegale geheven grondstoffenhandel met behulp van cryptocurrencies, het niet registreren als futures-commissie-investeerder en het schenden van consumentenbeschermingen zoals vastgelegd in de Bank Secrecy Act.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!