Adidas en Moncler gaan samenwerken op het gebied van AI en NFT’s

Adidas en Moncler slaan de handen ineen voor een opmerkelijke samenwerking, waarbij ze generatieve AI en NFT-collectibles integreren. Om de aanstaande samenwerking met Adidas Originals aan te kondigen, heeft het luxe outdoorkledingmerk Moncler een nieuwe campagne onthuld onder de titel “The Art of Explorers.” In deze campagne worden “met AI gegenereerde avonturiers” gecombineerd met mixed media sculpturen, samen met een boeiende digitale ervaring en een beperkte editie van NFT’s.

Moncler heeft getalenteerde multidisciplinaire kunstenaars uitgedaagd om sculpturen te creëren die geïnspireerd zijn op ontdekkingsreizigers, geïnspireerd door de stijlen uit de collectie. Deze gezamenlijk gecreëerde campagne markeert een evolutie van Moncler’s “Art of Genius” show, die in februari in Londen plaatsvond en voor het eerst de samenwerking met Adidas onthulde.

De beelden van de sculpturen, gemaakt door Gary Card, Ibby Njoya en Kate Tabor, worden samen met modellen die kleding dragen uit de collaboratieve collectie gepresenteerd. Het is momenteel niet duidelijk of de modellen op de foto’s door AI zijn gegenereerd of echte personen zijn; Decrypt heeft de betrokken bedrijven om verduidelijking gevraagd, maar heeft nog geen reactie ontvangen. Deze unieke samenwerking belooft een opwindende samensmelting van kunst, mode en technologie te worden.

De looks gestyled door Ai Kamoshita omvatten ook make-up en accessoires van make-upartiest Isamaya Ffrench en haarstyling door Shirori Takahashi. De beelden van de sculpturen werden gefotografeerd door fotograaf Hanna Moon. Beeldhouwer en setontwerper Gary Card zei dat hij zijn figuur “log maar imposant” creëerde, zodat “wanneer ze naast elkaar stonden, het zou aanvoelen als “een vervormde spiegelversie van de Moncler-look.”

“Het hele concept van de campagne was om avatars te creëren geïnspireerd door de kleding uit de collectie,” voegde Isamaya Ffrench toe. “De vormen, kleuren en texturen werden gecreëerd door het gebruik van transparante plastic vacuümgevormde maskers, airbrushed kleuren en reflecterende materialen.”

Takahashi legde uit dat ze “elke haarlook afzonderlijk benaderde, met de nadruk op vormen, textuur en kleuren om de uniekheid van elke avatar naar voren te brengen.” Het doel was, zei ze, om een look te creëren “die de echte wereld en de AI-wereld met elkaar verbond.”

De achtergrond van de meeslepende digitale ervaring, die zich afspeelt op de Moncler-website, doet denken aan de fel verlichte stadsomgeving die te zien was in de “Art of Genius” show.

Volgens een verklaring omvat het “geluid, video en 3D-animatie,” en “ontgrendelt exclusieve producten” die bezoekers “via digitale billboards” kunnen kopen.

De beperkte NFT-collectie bevat de Moncler x Adidas Originals NMD samenwerkingsboot en zal beschikbaar zijn via het eerder genoemde meeslepende platform en de Adidas Confirmed-app.

Moncler betrad de Web3-ruimte in oktober 2022 ter gelegenheid van haar 70ste verjaardag. Het bracht 1.070 NFT’s uit die waren gebaseerd op haar kenmerkende Maya-jack. De verzamelobjecten, een samenwerking met het Web3-consumentenbetrokkenheidsplatform Arianee, bevatten digitaal artwork van 3D-kunstenaar Antoni Tudisco.

Het collectieve concept van de campagne staat in lijn met Moncler’s “Art of Genius” show, die meerdere samenwerkingen omvatte met een scala aan verschillende merken op het gebied van mode, muziek en autorijden. Hierbij waren onder andere Adidas Originals, muzikant en ontwerper Pharrell Williams, ontwerper Salehe Bembury, het entertainmentbedrijf Roc Nation van Jay-Z en Mercedes Benz betrokken.

In februari, rondom haar show in Londen, schakelden Moncler en Adidas Maison Meta en creatief bureau WeSayHi in om een door AI gegenereerde campagne te produceren om de ‘heldenlooks’ uit de samenwerkingen te benadrukken.

De fysieke collectie van Moncler x Adidas Originals kleding en schoeisel zal beschikbaar zijn op de websites van beide merken vanaf 4 oktober, en de volgende dag in geselecteerde winkels.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!