Interesse in Ethereum spot ETF’s blijft groeien, Galaxy en Invesco voegen zich toe

Galaxy en Invesco hebben zich op vrijdag toegevoegd aan het veld van Ethereum spot ETFs, zelfs nu zorgen over een mogelijke regeringssluiting en vertragingen bij de SEC blijven bestaan. Invesco, de vermogensbeheergigant, heeft zich samen met Galaxy Digital van Mike Novogratz verenigd om een aanvraag in te dienen voor een Ethereum (ETH) spot exchange-traded fund (ETF), nadat ze in juni gezamenlijk een vergelijkbaar Bitcoin (BTC) product hadden aangevraagd.

De Invesco Galaxy Ethereum ETF, zoals vermeld in de S-1 registratieverklaring van het bedrijf, zal “de prestaties van de spotprijs van Ether weerspiegelen” door eenheden van de cryptocurrency aan te houden bij een aparte bewaarder, die nog moet worden geïdentificeerd. Terwijl Invesco de sponsor is, is Galaxy Digital zijn “uitvoerende agent”, die ETH zal verkopen om de kosten van het fonds te betalen

Dit betekent de vierde aanvraag voor een Ethereum spot ETF die in de afgelopen weken bij de SEC is ingediend, na vergelijkbare indieningen van Ark Invest/21Shares, VanEck en Hashdex eerder deze maand.

De branche blijft volhouden dat een spot ETF de volgende logische stap is voor crypto-investeringen in de Verenigde Staten, nu een Ethereum-futuresproduct vrijwel zeker volgende week wordt gelanceerd.

Hoewel VanEck en Valkyrie deze week al zijn goedgekeurd, merkte Bloomberg ETF-analist James Seyffart op dat ze mogelijk worden vergezeld door Bitwise, ProShares, Hashdex en Volatility Shares bij de lancering, mogelijk al op maandag 2 oktober. Dit voegt toe aan de groeiende interesse in ETF’s die blootstelling bieden aan crypto-activa.

In eerste instantie kondigde Valkyrie aan dat haar Ethereum ETF op vrijdag zou beginnen met handelen. Maar het bedrijf kreeg problemen met de SEC omdat het Ether-futurescontracten had gekocht voordat het het nieuws naar buiten bracht. Het heeft sindsdien ingestemd met het ongedaan maken van haar huidige positie in ETH-futures en zal pas na de lancering van het fonds volgende week contracten terugkopen.

Hoewel futures ETF’s goedkeuring hebben gekregen van toezichthouders, blijven spot crypto ETF’s buiten bereik van Amerikaanse beleggers. Sinds hun aanvraag in juni is de aanvraag voor de Bitcoin spot ETF van Invesco en Galaxy twee keer uitgesteld door de Securities and Exchange Commission (SEC), samen met concurrenten zoals BlackRock, Bitwise en Valkyrie.

De druk op de SEC neemt nu toe nadat ze een rechtszaak tegen Grayscale hebben verloren, waarin een federale rechtbank oordeelde dat de herhaalde ontkenning van het spot ETF-product van het bedrijf door de instantie “willekeurig en ondoordacht” was, gezien de openheid van de instantie voor futures ETF’s.

Bitwise heeft op maandag een wijziging ingediend voor zijn Bitcoin ETF-aanvraag om rekening te houden met toekomstige afwijzingen door de SEC tegen vergelijkbare producten, ondanks het verlies in de rechtszaak.

Zoals eerder vandaag geplaatst, meldde het bekende on-chain onderzoeksbedrijf Lookonchain dat een aanzienlijke hoeveelheid Ethereum (ETH) is verzameld en wordt gestaket door grote investeerders.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!