Valkyrie krijgt goedkeuring van de SEC om Ethereum (ETH) Futures ETF te lanceren

Volgens een recent rapport van FOX Business heeft Valkyrie Investments goedkeuring gekregen van de Securities and Exchange Commission (SEC) om het eerste exchange-traded fund (ETF) met Ethereum (ETH) futures te lanceren.

Deze prestatie plaatst Valkyrie aan de voorhoede onder negen uitgevers die beleggers de kans willen bieden om te speculeren over de toekomstige prijs van ’s werelds op een na grootste cryptocurrency via een ETF.

Ethereum, het native token van het Ethereum blockchain, wordt momenteel verhandeld voor ongeveer $1.659. Valkyrie had eerder verklaard dat het van plan was om de individuele deelname aan de cryptomarkt te vergroten door een ETF aan te bieden die Ethereum-futures volgt.

Volgens een rapport van FOX Business heeft Valkyrie Investments plannen om haar bestaande Bitcoin (BTC) futures ETF samen te voegen met de recent geïntroduceerde Ethereum-futures ETF, wat zal resulteren in een samengevoegd fonds genaamd “het Valkyrie Bitcoin and Ether Strategy ETF.”

Wat opvalt, is dat het Nasdaq-ticker van de ETF, BTF, onveranderd zal blijven. De strategie van het fonds omvat het doelbewust aankopen van Ethereum-futures, wat wijst op de toenemende interesse in dit digitale activum gedurende het afgelopen jaar.

Oorspronkelijk gepland om op 3 oktober te beginnen met handelen, heeft Valkyrie de lancering versneld als reactie op de mogelijkheid van een regeringssluiting op vrijdag, een ontwikkeling die de operaties van de SEC zou beperken.

Met bijna twee miljoen federale werknemers die geconfronteerd worden met ontslagen, heeft Gensler bedrijven die van plan zijn naar de beurs te gaan, aangespoord om hun aanbiedingen te versnellen voordat de sluiting plaatsvindt.

De toekomst van de aanvragers voor Ethereum-futures blijft onduidelijk, aangezien de SEC heeft verzocht om hun dossiers voor vrijdagmiddag bij te werken met eventuele extra gegevens.

Ter afsluiting toonde Steven McClurg, de Chief Investment Officer bij Valkyrie, zijn enthousiasme over het feit dat ze de leiding nemen in het aanbieden van Ethereum-futures aan investeerders, en hij erkende de aanzienlijke groei van de belangstelling voor deze activaklasse.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!