Populaire analist voorspelt een sterke bull run voor Bitcoin

De anonieme cryptocurrency-analist Dave the Wave, nauwlettend gevolgd door cryptocurrency-investeerders, heeft een belangrijke voorspelling gedaan dat Bitcoin (BTC) zijn weg zal vervolgen zonder een fake-out-rally te ervaren, vergelijkbaar met die van 2019, in de huidige marktcyclus.

Dave the Wave stelde dat de fake-out-rally die in 2019 werd gezien in de prijs van Bitcoin te wijten was aan een plotselinge explosie nadat het slechts enkele maanden in de “koopzone” had doorgebracht. De koopzone die door de analist wordt genoemd, is gebaseerd op zijn interpretatie van de Logarithmic Growth Curve (LGC), die tot doel heeft korte-termijnvolatiliteit en ruis te filteren terwijl de hoogste en laagste niveaus van Bitcoin’s lange-termijnmarkt cycli worden bepaald.

De analist voegde echter toe dat Bitcoin in deze cyclus meer dan een jaar in de “koopzone” heeft doorgebracht en terrein heeft gewonnen voor een sterke bull-rally. Dave the Wave baseerde zijn these op de Moving Average Convergence Divergence (MACD) op het maandelijkse tijdsbestek, een momentumindicator die kan bepalen of de dominante trend in een activum zich al dan niet omkeert, en zei het volgende:

“Ik herinner me dat degenen die me al een tijdje volgen, zich zullen herinneren dat ik de stijging van Bitcoin in 2019 heb aangeduid als een ‘mini-ballonrally’. Mijn uitspraak was gebaseerd op het feit dat de prijs snel/parabolisch uit de koopzone bewoog volgens het LGC-model.

Gelukkig is dat deze keer niet het geval. Zelfs als de prijzen op korte termijn een beetje dalen, toont de wekelijkse MACD (een vertragende indicator) aan dat we ons in een koopzone bevinden met risicobeheer voor investeerders.”

Bij het bekijken van de grafiek die door Dave the Wave is gedeeld, valt op dat hij denkt dat BTC zich in de neerwaartse zone bevindt onder de dalende trendlijn, maar de omkering van deze neerwaartse trend kan binnenkort komen omdat de MACD-lijn van bovenaf de nullijn nadert. De analist vermeldde ook dat het LGC-model zich heeft bewezen als een betrouwbare indicator voor de prijsbeweging van Bitcoin en zei het volgende:

“Tot nu toe heeft het LGC-model, getekend sinds 2018, zijn beste prestaties laten zien in het voorspellen van prijsniveaus en het timen van het beste moment om te kopen. Deze uitspraak staat buiten kijf, omdat deze is gebaseerd op voorspelling en prestatie.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!