Bitcoin prijs stijgt terug boven $27.000, maar hoe komt dit?

Bitcoin (BTC) klom donderdag voor het eerst in een week boven de $27.000, samen met een stijging in aandelen en voorafgaand aan de opties die op vandaag zouden aflopen.

Wall Street herstelde enigszins van de verliezen van deze maand, met aandelen die negen opeenvolgende dagen van dalingen omdraaiden. De Dow Jones steeg met 0,6%, de S&P 500 steeg met 1% en de Nasdaq won 1,3%.

De cryptomarkt presteerde zelfs beter, met de gezamenlijke marktkapitalisatie van digitale activa die in de afgelopen 24 uur met 3% steeg naar $1,12 biljoen. De Bitcoin prijs steeg met 3,8% tot $27.167 om 13:45 uur ET, volgens CoinGecko. Ether zag een stijging van 4,3% in dezelfde tijdsperiode en wordt nu verhandeld voor $1.661.

De stijging komt op een moment dat er veel Bitcoin-optiecontracten op het punt staan om af te lopen, aangezien deze samenvalt met een gecombineerde optie-expiratiedatum voor de week, de maand en het kwartaal. Volgens gegevens van The Block bedraagt de totale gecombineerde openstaande interesse in de Bitcoin-optiemarkt ongeveer $9,5 miljard. De Chief Commercial Officer bij Deribit, Luuk Strijers zei tegenover The Block:

“Kwartaalexpiraties zijn doorgaans de belangrijkste, zowel wat betreft volume als waarde. Bijvoorbeeld, afgelopen juni waren de expiraties goed voor in totaal $5,4 miljard, terwijl maart $5,2 miljard zag. Het huidige kwartaal is consistent met de voorgaande kwartalen in 2023.”

Terwijl er opnieuw enige mate van bereidheid tot risico’s ontstaat op de markten, zullen beleggers waakzaam zijn met betrekking tot de stijgende olieprijzen, die in 2023 een nieuw hoogtepunt hebben bereikt. Een stijging van de energieprijzen kan bijdragen aan inflatie en centrale bankiers meer reden geven om de rente te blijven verhogen, wat een ongunstige uitkomst is voor risicovolle activa, zoals cryptocurrencies.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!