Investeringsmanager: Bitcoin gaat hierdoor hard stijgen

SkyBridge Capital-oprichter Anthony Scaramucci legt uit hoe een bepaalde katalysator een bullish impact zou kunnen hebben op Bitcoin (BTC) en andere crypto-assets.

In een interview met Scott Melker van The Wolf of All Streets zegt Scaramucci dat een spot Bitcoin exchange-traded fund (ETF) in het eerste kwartaal van 2024 zou kunnen worden goedgekeurd.

Volgens de oprichter van SkyBridge Capital kunnen de goedkeuring van een spot Bitcoin ETF en de verwachte Bitcoin-halvering in april 2024 samenkomen om een crypto-bullmarkt te ontsteken:

“Als Wall Streeter worden producten op Wall Street verkocht, ze worden niet gekocht. En dus zullen er tienduizenden, zo niet meer dan 100.000 mensen bij deze Wall Street-firma’s zijn die deze producten aan hun traditionele beleggers verkopen.

Dus mensen die in Bitcoin zitten, begrijpen het eindige aanbod van Bitcoin, begrijpen de aard en de kwaliteit die Bitcoin heeft. Dit zal Bitcoin omhoog duwen en natuurlijk zal het een dramatisch positief effect hebben op de altcoin-markt omdat dit zal leiden tot meer kapitaal in digitale eigendommen.

Dus mensen kunnen denken wat ze willen. Ze kunnen kortetermijndenken over de nabije volatiliteit van Bitcoin, maar deze macro-positieve factoren zijn overweldigend.”

Volgens Scaramucci zou de mogelijke goedkeuring van spot Bitcoin ETF’s die zijn ingediend door grote vermogensbeheerders zoals BlackRock en Fidelity Investments de marktkapitalisatie van het vlaggenschipcrypto-asset met ongeveer 24 keer kunnen verhogen ten opzichte van het huidige niveau:

“Het is belangrijk dat nu de grootste vermogensbeheerder ter wereld, die begon met enige mate van scepsis ten opzichte van digitale activa en Bitcoin, nu bereid is Bitcoin te adopteren.

Maar nog belangrijker is dat ze bereid zijn om hun cliënten uit te leggen – ik denk dat BlackRock nu $13 biljoen aan beheerd vermogen heeft, $7 biljoen voor Fidelity – waarom hun cliënten blootstelling nodig hebben aan digitale eigendommen zoals Bitcoin.

En dus hebben we een markt van meer dan $500 miljard voor Bitcoin. Jij en ik weten allebei dat goud ongeveer $12 biljoen waard is, afhankelijk van waar het wordt verhandeld. Maar het is $12 biljoen. Er is geen reden waarom Bitcoin niet naar het niveau van goud zou kunnen gaan.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!