Tether stablecoin-leningen verder gestegen in 2023

Tether, de grootste stablecoin-uitgever op de crypto-markt, heeft in 2023 een toename gezien in zijn stablecoin-uitleningen, of beveiligde leningen, ondanks dat het bedrijf had aangekondigd dat het dergelijke leningen in december 2022 tot nul zou terugbrengen.

In het meest recente kwartaalverslag van het bedrijf merkte Tether op dat zijn activa op 30 juni $5,5 miljard aan leningen omvatten, vergeleken met $5,3 miljard in het vorige kwartaal. Een woordvoerder van Tether vertelde de Wall Street Journal (WSJ) dat de recente stijging van stablecoin-uitleningen te wijten was aan enkele kortetermijnleningverzoeken van klanten met wie het bedrijf “langdurige relaties heeft opgebouwd.” De woordvoerder zei ook dat het bedrijf van plan is dergelijke leningen tegen 2024 tot nul te reduceren.

De stablecoin-uitleningen waren een populair leenproduct geworden voor de stablecoin-uitgever, waardoor klanten USDT konden lenen van Tether in ruil voor enige vorm van onderpand. Deze beveiligde leningen waren echter altijd omgeven door controverse vanwege een gebrek aan transparantie over het onderpand en de leners.

Een WSJ-rapport in december 2022 bracht zorgen naar voren over de producten, evenals over de beweringen dat deze leningen volledig gedekt waren. De WSJ betwijfelde het vermogen van Tether om aan de eisen voor inwisseling te voldoen in tijden van crisis.

Tether heeft vorig jaar deze controverses aangepakt voordat het zijn plan aankondigde om beveiligde leningen volledig in 2023 te elimineren. Destijds noemde de stablecoin-uitgever de zorgen rond beveiligde leningen “FUD” en beweerde dat de leningen overgedekt waren.

De recente stijging van beveiligde leningen voor Tether komt temidden van toenemende marktdominantie en winst voor het bedrijf. Tether rapporteerde $3,3 miljard aan overtollige reserves, tegenover slechts $250 miljoen vorig jaar in september.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!