None Trading sluit zijn deuren op Discord

Het handelsinstrument None Trading, dat gericht is op cryptocurrencies en niet-vervangbare tokens (NFT’s) op Discord, zal zijn deuren sluiten voor klanten. Het bedrijf heeft een officiële verklaring op X (voorheen Twitter) gepost, dat een beveiligingslek de reden was voor deze beslissing.

“een aanzienlijke hoeveelheid financiering” had verloren, evenals “teamtokens” die essentieel waren voor zijn activiteiten. “Daarnaast hebben we 3 kernleden van het team verloren die nodig zijn om het project gezond te laten draaien. Dit ongelukkige incident heeft ons in een financiële en infrastructurele positie gebracht die het eenvoudigweg onmogelijk maakt om het bedrijf effectief voort te zetten.”

None Trading onthulde dat dit beveiligingslek heeft geleid tot aanzienlijk verlies van fondsen, inclusief de cryptofondsen die nodig zijn voor de bedrijfsvoering. Om de problemen nog groter te maken, zijn drie cruciale teamleden, essentieel voor de werking van het bedrijf, vertrokken.

De organisatie heeft echter niet onthuld hoeveel er verloren is gegaan, maar sommige gebruikers speculeren dat het bedrijf ongeveer 40ETH zou kunnen hebben verloren door het beveiligingslek.

Het cryptobedrijf heeft tokenhouders een genadeperiode van 30 dagen geboden. Gedurende deze periode kunnen gebruikers beloningen claimen en tokens opnemen van de NT-bot voordat deze permanent offline wordt gehaald.

Het bedrijf heeft ook verduidelijkt dat specifieke opdrachten zoals “withdraw,” “get_priv,” en “portfolio” operationeel zullen blijven, terwijl alle andere functionaliteiten en opdrachten zijn uitgeschakeld.

De sluiting laat twijfels achter

De Discord-handelsbot heeft de omvang van hun verliezen bij de cruciale aanval niet bekendgemaakt of de verantwoordelijke partij geïdentificeerd. Dit gebrek aan gedetailleerde informatie heeft tot scepsis geleid binnen de cryptogemeenschap, waarbij velen vermoeden dat de sluiting een mogelijke “rug pull” of oplichterij is.

Een X-gebruiker met het handvat “Onlyjpegsol” beschuldigde Amadeo Raffy, de CEO van NONE, ervan een oplichter te zijn die gevestigd is in de Verenigde Arabische Emiraten. Het handvat tagde ook de politie van Dubai in zijn tweet.

Na de aankondiging van de sluiting daalde de waarde van de None Trading-token (NONE) dramatisch, met ongeveer 80% tot een prijs van $0,073 per token op het moment van de aankondiging.

De $NONE-token, gelanceerd op 4 augustus, trok aanzienlijke aandacht vanwege zijn geavanceerde handelsbot voor cryptocurrencies en NFT’s.

Binnen drie dagen na de lancering trok de token een gemeenschap van meer dan 1.600 houders aan en genereerde $60.000 aan winst die onder de leden van de gemeenschap werd verdeeld.

De handelsbot kreeg lof voor zijn geavanceerde algoritmes en realtime gegevensanalysecapaciteiten en werd geprezen als de ideale handelspartner voor handelaren van alle ervaringsniveaus.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!