Citi lanceert nieuw blockchain-platform, genaamd Citi Token Services

Citi Treasury and Trade Solutions (TTS) heeft de lancering aangekondigd van Citi Token Services, een op blockchain gebaseerd platform dat is ontworpen om de kasbeheer en handelsfinanciering voor institutionele klanten te verbeteren.

De nieuwe service maakt gebruik van blockchain-technologie en smart contracts om getokeniseerde deposito’s te integreren in het wereldwijde netwerk van Citi, en biedt zo een efficiënter alternatief voor traditionele bankgaranties en kredietbrieven.

Het pilotprogramma, uitgevoerd in samenwerking met scheepvaartgigant Maersk en een niet nader genoemde kanaalautoriteit, heeft aangetoond dat het platform in staat is om directe betalingen aan dienstverleners te vergemakkelijken. Deze technologische vooruitgang zal de verwerkingstijden van transacties verminderen van dagen tot minuten.

Shahmir Khaliq, Global Head of Services bij Citi, verklaarde dat de ontwikkeling van Citi Token Services in lijn is met de bredere strategie van de bank om transactiebankdiensten van de volgende generatie te bieden. Hij zei het volgende:

“Het platform is een belangrijke stap in onze voortdurende inspanningen om nieuwe technologieën toe te passen op goed gevestigde regelgevingskaders.”

Naast toepassingen in handelsfinanciering is Citi Token Services ook getest voor wereldwijd kasbeheer. De service maakt continuë liquiditeitsoverdrachten tussen Citi-vestigingen mogelijk, waardoor de frictie die vaak gepaard gaat met afsluittijden en servicevensters wordt verminderd. Ryan Rugg, Global Head of Digital Assets bij Citi TTS, benadrukte dat de nieuwe service corporate treasurers een nieuw instrument biedt om wereldwijde liquiditeit efficiënter te beheren.

Het grotere plaatje

Citi’s nieuwste aanbod komt in een tijd van toenemende vraag naar ‘altijd beschikbare’, programmeerbare financiële diensten van institutionele klanten. Het initiatief van de bank sluit ook aan bij het werk aan het Regulated Liability Network (RLN), een technologie die in november 2022 werd geïntroduceerd en tot doel heeft interoperabele oplossingen voor digitale activa te creëren bij meerdere banken.

Citi TTS, dat bankvergunningen heeft in meer dan 90 landen, blijft vooroplopen in het aanbieden van digitaal ingeschakelde treasury-, handels- en liquiditeitsbeheeroplossingen. De nieuwe service van de bank past bij de toewijding aan innovatie en het doel om het assortiment financiële producten en diensten, waaronder digitaal geld, handel, effecten, bewaar- en vermogensdiensten, en mobiliteit van onderpand, te verbeteren.

Terwijl financiële instellingen steeds meer blockchain-technologie omarmen, zou Citi’s Token Services een nieuwe standaard voor efficiëntie en beveiliging kunnen stellen in institutionele financiën. Met zijn dubbele toepassingen in handelsfinanciering en kasbeheer voldoet het platform niet alleen aan de huidige eisen van institutionele klanten, maar effent het ook de weg voor toekomstige innovaties in de financiële sector.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!