XRP kan explosief uitbreken na zes jaar accumulatie

In een recente tweet benadrukte prominente crypto-beïnvloeder John Squire een opmerkelijke observatie over de staat van XRP op de markt. Squire vestigde in het bijzonder de aandacht op de langdurige accumulatiefase waar XRP de afgelopen paar jaar doorheen is gegaan.

Volgens hem heeft XRP ongeveer zes jaar lang in een accumulatiefase verkeerd. Hij betoogde dat de opwaartse trend na deze langdurige fase fenomenaal zal zijn en de voorspellingen en verwachtingen van marktdeelnemers zal overtreffen. In zijn woorden:

“De explosie zal alle verwachtingen overtreffen.”

Opmerkelijk is dat een activum in een accumulatiefase impliceert dat het zich in een relatief stabiele of zijwaartse prijsbeweging bevindt na een eerdere opwaartse of neerwaartse trend. In het geval van XRP was de laatste significante opwaartse trend in 2018, toen het een all-time high (ATH) bereikte.

Door de jaren heen is de waarde van het native token van Ripple gedaald van de $3,8 ATH naar de huidige positie van $0,477. Deskundigen hebben betoogd dat deze perioden van passieve prestaties aangeven dat handelaren en investeerders XRP opstapelen tegen wat zij als gunstige prijzen beschouwen. Het doel is om een aanzienlijke positie op te bouwen voordat de volgende mogelijke prijsbeweging plaatsvindt.

Ondertussen is Squire niet de enige topkenner met het sentiment dat XRP significant kan uitbreken na de langdurige neergang. Veel analisten hebben benadrukt dat de zesjarige candlestick-patronen van XRP een ontwerp hebben gevormd dat lijkt op het type dat werd waargenomen vlak voor zijn bull run van ATH in 2018.

Het gevormde patroon wordt een symmetrische driehoek genoemd. Terwijl Squire geen specifiek prijsdoel gaf om naar te zoeken, geloven andere analisten dat dubbel- en driecijferige winsten voor XRP binnen handbereik liggen.

Interessant is dat sommige andere experts die de waardevermeerdering van XRP voorspellen, volledig voorbijgaan aan de grafiekpatronen. Ze baseren hun vooruitzichten op de economische oplossingen van het activum. Zoals eerder gemeld, betoogde een bankexpert dat de positie van XRP in het grensoverschrijdende betalingslandschap zijn waarde boven de $500 zou kunnen zien stijgen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!