Coinbase gaat integreren met Lightning Network

Crypto-exchange Coinbase heeft bevestigd dat het besloten heeft om het Lightning Network, een layer 2-betaalprotocol, te integreren, omdat gebruikers snellere en goedkopere Bitcoin (BTC) transacties willen. Het Lightning Network (LN) is ontwikkeld om het schaalbaarheidsprobleem van Bitcoin op te lossen en te concurreren met nieuwere cryptocurrency-projecten die relatief snellere en goedkopere transacties beloofden.

Tot voor kort hadden grote crypto-exchanges, waaronder Coinbase en Binance, geen intentie om de layer 2-oplossing te adopteren, omdat veel leden van de gemeenschap beweerden dat de integratie van LN minder stimulansen bood voor de inkomsten van de exchanges. In tegenspraak met het dominante verhaal bevestigde de CEO van Coinbase, Brian Armstrong, de beslissing van de exchange om het Lightning Network te integreren. Hij voegde eraan toe:

“Bitcoin is het belangrijkste bezit in crypto en we zijn enthousiast om ons steentje bij te dragen om snellere/goedkopere Bitcoin-transacties mogelijk te maken. Het zal enige tijd kosten om te integreren, dus wees geduldig.”

De beslissing komt een maand nadat Viktor Bunin, Protocol Specialist bij Coinbase, begon met het onderzoeken van de haalbaarheid van LN-integratie. Gedurende deze periode stelden Michael Saylor, de oprichter van MicroStrategy, en Jack Dorsey, de CEO van Square, openlijk vraagtekens bij de positie van Armstrong met betrekking tot LN.

Na de aankondiging van Armstrong vierde de crypto-gemeenschap de beslissing, aangezien de integratie van het Lightning Network door Coinbase meer gebruikers in staat zal stellen om betaalbare en efficiënte Bitcoin-microtransacties te ervaren.

Op 17 juli kondigde Binance de voltooiing aan van de integratie van het Bitcoin Lightning Network voor BTC-opnames en stortingen. Binance-gebruikers die ervoor kiezen om Bitcoin op te nemen of te storten, kunnen nu “LIGHTNING” als optie selecteren. Andere opties zijn BNB Smart Chain (BEP-20), Bitcoin, BNB Beacon Chain (BEP2), BTC (SegWit) en Ethereum ERC-20.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!