Binance integreert het Lightning Network met succes

Binance, een van de toonaangevende cryptocurrency-exchanges, heeft een belangrijke mijlpaal bereikt door succesvol de Bitcoin Lightning Network te integreren op haar platform. Eind juni had het bedrijf aangekondigd dat het de Bitcoin Lightning Network zou integreren om de BTC-transacties te schalen.

Vandaag heeft het Binance-team een verklaring op haar website geplaatst waarin de succesvolle integratie wordt aangekondigd en alle details worden verstrekt die gebruikers nodig hebben om toegang te krijgen tot deze transacties. Binance-gebruikers kunnen nu BTC-stortingen en -opnames uitvoeren via het Lightning Network, waardoor er nieuwe mogelijkheden ontstaan voor snellere en kosteneffectieve transacties.

Het Bitcoin Lightning Network fungeert als een schaaloplossing van de tweede laag bovenop de Bitcoin-blockchain. Het primaire doel is het verbeteren van de transactiesnelheid, het verminderen van kosten en het aanpakken van schaalbaarheidsproblemen. Door transactiekanalen buiten de blockchain te creëren, maakt het Lightning Network vrijwel directe en economisch haalbare transacties mogelijk voor gebruikers.

Met de voltooiing van de integratie kunnen Binance-gebruikers hun aangewezen Bitcoin-stortingsadressen vinden die specifiek zijn aangepast voor het Lightning Network. Deze unieke stortingsadressen zijn te vinden op de pagina Deposit Crypto van het platform.

Het Bitcoin Lightning Network biedt verschillende voordelen ten opzichte van traditionele on-chain transacties, met name door congestie op de Bitcoin-blockchain te verminderen en het aantal transacties per seconde te verhogen. Door de meeste transacties buiten de blockchain te verwerken, verbetert het Lightning Network aanzienlijk de schaalbaarheid van het Bitcoin-netwerk.

Omdat Lightning Network-transacties geen bevestiging door miners vereisen, is het mogelijk om vrijwel directe betalingen te doen. Gebruikers kunnen genieten van het gemak van transacties die binnen enkele seconden of zelfs milliseconden worden verwerkt, wat de gebruikservaring verder verbetert.

Bovendien brengen transacties op het Bitcoin Lightning Network doorgaans lagere kosten met zich mee dan transacties die rechtstreeks op het Bitcoin-netwerk worden uitgevoerd. Deze kostenverlaging maakt microtransacties economisch haalbaar en stimuleert bredere adoptie in verschillende gebruiksgevallen.

Naast snelheid en kostenvoordelen biedt het Lightning Network verbeterde privacybescherming. Doordat individuele transactiedetails niet op de blockchain worden onthuld, waarborgt het Lightning Network de privacy van gebruikers en zorgt het voor een veilige en vertrouwelijke transactieomgeving.

Deze stap van Binance benadrukt haar inzet om innovatieve oplossingen te omarmen die de functionaliteit en bruikbaarheid van cryptocurrency verbeteren. Door gebruik te maken van de voordelen van het Lightning Network streeft Binance ernaar de efficiëntie en snelheid van Bitcoin-transacties te verbeteren en gebruikers zo een gestroomlijnde handelservaring te bieden.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!