Alle ogen op de Fed – Gaat Bitcoin een herhaling van juni meemaken?

Voor en na de aankondiging van de rentetarieven door de Fed wordt verwacht dat de marktvolatiliteit zal stijgen. Meer dan 90% van de ondervraagde handelaren neigen naar de waarschijnlijkheid dat het rentetariefdoel van de Fed onveranderd blijft op 5,25% – 5,5%. Als de Fed dus stopt met het verhogen van de rentetarieven, kan een herhaling van de prijsactie van juni niet worden uitgesloten.

In midden juni beleefde de Bitcoin koers een aanzienlijk herstel, aangedreven door de pauze van de Fed in het verhogen van de rentetarieven en de opwinding rondom ETF (exchange-traded fund) aanvragen door BlackRock en andere bedrijven.

Na de daling medio augustus volgde BTC’s prijsbeweging nauwgezet het laagste punt in het bereik van $25,8k. Op 29 augustus was er een stijging van 6% toe te schrijven aan de overwinning van Grayscale voor de SEC, die de rally in gang zette. Deze winst was echter van korte duur en bracht de Bitcoin prijs terug naar het laagste punt in het bereik.

Deze terugval creëerde een prijsonevenwicht tussen $26,1k en $27k. Bovendien bevond de prijsactie zich onder de 50-daagse Exponential Moving Average (EMA), die als dynamische weerstand zou kunnen dienen voorafgaand aan de beslissing van de Fed. Daarom, als de beslissing van de Fed gunstig is, zou BTC kunnen proberen het prijsonevenwicht op te vullen en het middelste bereik rond $27k opnieuw te testen.

Aan de andere kant, als verkopers het dagelijkse bullish orderblok ($24,8k – $26k) doorbreken, kunnen ze meer kracht krijgen. Zo’n beweging zou het volgende steunniveau en het wekelijkse bullish orderblok ($21,4k – $23,5k) kunnen verlichten.

Ondertussen heeft de Relative Strength Index (RSI) sinds medio juli moeite om boven het niveau van 50 te stijgen, wat de verzwakte koopdruk bevestigt. De Chaikin Money Flow (CMF) heeft de trend van de RSI gevolgd maar is op 4 september boven nul gekruist, wat wijst op een verbeterde kapitaalinstroom naar de BTC-markt vorige week.

Volgens Mobchart, een realtime platform voor het volgen van orders, zijn er tevens aanzienlijke koop- en verkooplimietorders geplaatst op $25k en $28k. Dit suggereert dat de wilde prijsschommelingen van Bitcoin op deze niveaus kunnen stoppen. Ethereum kan echter op korte tot middellange termijn BTC overtreffen met de verwachte goedkeuring van een Ethereum spot ETF in de VS, mogelijk al in oktober.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!