Amerikaans senator zegt dat hij “bullish is op Bitcoin”

Ted Cruz, de Republikeinse senator uit Texas in de Verenigde Staten, heeft vrijdag zijn optimisme geuit en verklaarde dat hij “bullish is op Bitcoin” in een recent interview met Forbes dat op 8 september werd gepubliceerd.

Tijdens het gesprek benadrukte Cruz opkomende rapporten die aangeven dat Bitcoin-mining een positieve invloed heeft op het elektriciteitsnetwerk van Texas, dat algemeen bekend staat als het Electric Reliability Council of Texas (ERCOT).

Cruz viert de opkomst van Bitcoin in Texas

Op vrijdag deelde Ted Cruz zijn meest recente gesprek met Forbes-journalist Mickey Koss en uitte een opvallend enthousiasme voor Bitcoin (BTC). Hij gaf het volgende aan:

“Ik ben bullish op Bitcoin. Texas is de natuurlijke thuisbasis voor de digitale activa-industrie, omdat Texanen van vrijheid houden, en digitale activa-bulls dat ook doen. Deze innovatie heeft al een positieve invloed op de economie en het elektriciteitsnetwerk van Texas.”

In gesprek met Koss belichtte hij tevens de bloeiende arbeidsmarkt in zijn staat. De senator merkte het volgende op:

“Texas is een centrum voor banen, innovatie en vrijheid, en deze elementen maken het de natuurlijke oase voor de digitale activa-industrie wereldwijd.”

Cruz ging in het recente interview tevens dieper in op hoe sommige mining-projecten aanzienlijk de uitstoot van fakkelgas kunnen verminderen door overtollige energie te benutten voor hun activiteiten. Hij sloot af met:

“De helft van het aardgas dat in de Verenigde Staten wordt afgefakkeld, wordt verbrand in West-Texas omdat we niet de pijpleidingen en de benodigde infrastructuur hebben om het te gebruiken. Dit is verspilde energie.”

Cruz en zijn geschiedenis met BTC

Dit is niet de eerste keer dat Cruz zijn steun uitspreekt voor Bitcoin. In mei 2022 onthulde hij een “wekelijkse aankoopstrategie” voor zijn beleggingsportefeuille. Bovendien betuigde Cruz afgelopen april zijn bewondering voor Bitcoin, waarbij hij benadrukte dat hij BTC “om dezelfde reden waardeert als de Chinese communistische regering BTC niet waardeert.”

Cruz heeft daarnaast actief wetgeving voorgesteld om de Amerikaanse Federal Reserve te belemmeren bij de uitrol van een CBDC met surveillancemogelijkheden, die, in tegenstelling tot Bitcoin, werken op gecentraliseerde blockchains, waardoor transactiebewaking en zelfs de mogelijkheid om fondsen te bevriezen of in beslag te nemen mogelijk zijn.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!