SBI Group en Ripple intensifiëren samenwerking voor overmakingsdiensten in Zuidoost-Azië

SBI Group, een toonaangevende financiële instelling in Japan, heeft gisteren (6 september) aangekondigd dat het haar samenwerking met Ripple heeft geïntensifieerd om haar overmakingsdiensten uit te breiden.

Deze samenwerking stelt SBI Remit, de internationale geldoverboekingsdivisie van het bedrijf, in staat om XRP-gebaseerde overschrijvingsdiensten aan te bieden naar bankrekeningen in verschillende Zuidoost-Aziatische landen, waaronder de Filipijnen, Vietnam en Indonesië.

Hoewel goed nieuws, is deze samenwerking niet helemaal nieuw. Het bedrijf maakt namelijk al sinds 2017 gebruik van de betalingstechnologie van Ripple voor internationale overschrijvingen. Daarnaast zette het in 2021 ook een belangrijke stap door als eerste in Japan XRP-overschrijvingsdiensten rechtstreeks naar crypto-portefeuilles op de Filipijnen aan te bieden.

Wat deze nieuwe samenwerking tussen de twee bedrijven echter onderscheidt, is het bredere bereik, waardoor overschrijvingen naar conventionele bankrekeningen in meerdere landen mogelijk zijn.

Het gebruik van XRP als een “brugvaluta” is bedoeld om snellere en mogelijk minder dure internationale overschrijvingen mogelijk te maken.

De timing van het initiatief sluit aan bij het bestaande hoge volume van overschrijvingen naar de betrokken landen, waar behoefte is aan snellere en kosteneffectievere diensten.

SBI heeft ook de krachten gebundeld met Tranglo, een bedrijf voor grensoverschrijdende betalingsoplossingen, om deze uitbreiding te faciliteren. Hoewel er geen exacte lanceerdatum is gedeeld, heeft de SBI Group de intentie om de service binnen de huidige maand te lanceren.

De uitbreiding geeft ook de groeiende invloed van Ripple in Japan aan, ondanks lopende juridische uitdagingen in de Verenigde Staten. Zo begonnen belangrijke Japanse banken, zoals Yamaguchi, Momiji en Kitakyushu, eerder dit jaar RippleNet-gebaseerde MoneyTap P2P-overschrijvingsdiensten te ondersteunen. Samen exploiteren deze banken meer dan 170 lokale vestigingen en zijn ze belangrijke spelers in de Japanse banksector.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!