SBI nadert lancering van Japanse betalingsapp MoneyTap

De Japanse financiële dienstverleningsgroep SBI Holdings gaat haar consumentenbetalingsapplicatie MoneyTap lanceren. De applicatie zal op zowel op Android als op iOS beschikbaar zijn en is ontwikkeld met behulp van de blockchain-technologie van Ripple. MoneyTap is de eerste opmerkelijke applicatie die gebouwd is met behulp van Ripple’s blockchain-technologie. De applicatie concentreert zich op consumentgerelateerde retailbetalingen in Japan en hierdoor kunnen binnenlandse bankklanten onmiddellijk 24 uur per dag en zeven dagen per week handelen met behulp van een QR-code, een telefoonnummer of een bankrekeningnummer. De website van MoneyTap toont geen specifieke startdatum voor de mobiele app, maar onthult wel de gebruikersinterface (UI) tijdens de bevestiging van de voorgestelde lancering, dit najaar (september-december). Bij de lancering kunnen klanten van drie leden van het consortium de service gebruiken, voordat ze uiteindelijk worden uitgerold naar de resterende 59 banken van het consortium. De drie banken die bij de lancering ondersteund worden, zijn Suruga Bank, SBI Net Sumishin Bank en Resona Bank. Toch is MoneyTap niet de eerste, op consumenten gebaseerde, retailbetalingsapplicatie die gebruik maakt van de blockchain-technologie van Ripple. In april lanceerde de Spaanse bankgigant Banco Santander een persoonlijke betalingsapplicatie voor particuliere klanten in Spanje, het Verenigd Koninkrijk, Brazilië en Polen. De smartphone-app maakt overdrachten vrijwel direct mogelijk en het end-to-end volgen van betalingen met volledige transparantie van wisselkoerskosten is tevens mogelijk. Dit alles in “3 klikken en 40 seconden” volgens Santander. Deze specifieke oplossing maakt gebruik van de blockchain-software xCurrent van Ripple, een product dat geen XRP gebruikt. Er is verder geen indicatie dat MoneyTap XRP gebruikt (de crypto-token van Ripple).

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!