Solana heeft een voordeel ten opzichte van ETH, aldus InvestAnswers

Een veel gevolgde cryptostrateeg gelooft dat een Ethereum (ETH)-concurrent met grote institutionele interesse enorme opwaartse potentie heeft. De anonieme gastheer van InvestAnswers vertelde aan zijn 447.000 YouTube-abonnees dat Solana (SOL) belangrijke voordelen heeft ten opzichte van ETH die de prijs ervan tot grote hoogten kunnen stuwen. Hij gaf het onderstaande aan:

“Maar het echte verschil is hoeveel beter Solana is qua omvang. En als je hier kijkt, is rood Solana en de deltas, en dan is blauw ETH. Je kunt zien dat het het verplettert. Deze dingen zijn op een logaritmische schaal aan de linkerkant. En dat is het grote verschil. Als je naar alle belangrijke factoren kijkt, hebben ze elk 10 overwinningen, maar in werkelijkheid, waar Solana wint, wint het veel meer. Waar Ethereum wint, wint het slechts een fractie.”

Zijn grafiek toont 19 verschillende categorieën waarin Solana wordt vergeleken met ETH. SOL verslaat ETH in categorieën zoals bloktijd, gemiddelde vergoeding en het maximale aantal transacties dat een blockchain in een seconde kan uitvoeren, ook wel bekend als transacties per seconde (TPS).

De handelaar zei dat ETH als meer gevestigd wordt beschouwd dan Solana en een veiligere gok is voor investeerders. Hij merkt echter op dat er in 2023 tot nu toe meer institutioneel geld naar Solana is gestroomd. Hier werd het volgende aan toegevoegd:

“Ethereum is veilig. Het is gevestigd. Het is al lange tijd aanwezig. Het risico is zeer laag. Wanneer groot geld binnenkomt, gaan ze eerst naar ETH, hoewel we tot nu toe dit jaar in 2023 hebben gezien dat institutioneel geld meer naar Solana gaat dan naar Ethereum.”

Volgens de handelaar heeft Solana, aangezien de marktkapitalisatie veel kleiner is dan die van Ethereum, een grotere kans op een grotere prijsstijging dan ETH. Solana staat op de 10e plaats wat betreft marktkapitalisatie, met een marktkapitalisatie van $8,2 miljard. Ethereum staat op de tweede plaats wat betreft marktkapitalisatie, met een marktkapitalisatie van $196 miljard.

“Dit is echter de magische vraag. Als je alles uit elkaar haalt, is Ethereum dan 20 keer beter dan Solana? En het antwoord naar mijn mening is nee. Maar er is wel risico met Solana, dus verdeel dienovereenkomstig. Mijn Solana-positie is ongeveer een derde van de omvang van mijn ETH-positie, maar het zal groeien en ik denk dat het sneller zal groeien.

Maar dat smalle groene streepje rechts is de marktkapitalisatie van Solana versus de marktkapitalisatie van ETH. En de marktkapitalisatie van ETH is 20 keer hoger, wat verbazingwekkend is. En ik kijk als belegger naar relatieve waarde. Solana is een koopje tegen deze prijs.”

Solana wordt verhandeld voor $20,28 op het moment van schrijven, een stijging van 4% in de afgelopen 24 uur.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!