Ripple is leider op het gebied van CBDC’s

Met de introductie van het Ripple CBDC-platform, maakt het Amerikaanse technologiebedrijf Ripple Labs, golven in de wereld van Blockchain sinds mei 2023. In een opmerkelijke ontwikkeling die de uitbreiding van de digitale valuta van centrale banken (CBDC’s) markeert, voegde de Indiase partner van Ripple zich bij het CBDC-project van de digitale roepie van het land.

Lancering van het Ripple CBDC-platform

“wrijvingsloze end-to-end oplossing voor centrale banken, overheden en financiële instellingen om hun eigen digitale valuta van de centrale bank uit te geven.”

Het platform is gebouwd op dezelfde blockchaintechnologie waarop XRP Ledger (XRPL) is gebaseerd, deze is gemaakt, om de aanpassingen van CBDC-transacties en distributie makkelijker te maken. Sinds de lancering van het Ripple CBDC-platform heeft Ripple geïnvesteerd in de uitbreiding van het CBDC-project.

Aankondiging van Indiase partner

Als aanvulling op de inspanningen van Ripple om de wereldwijde adoptie van CBDC’s te bevorderen, kondigde Yes Bank, een Indiase partner van Ripple, op 30 augustus aan dat het interoperabiliteit heeft bereikt met het Unified Payments Interface (UPI) van het CBDC-project van de Reserve Bank of India’s Digitale Roepie.

Yes Bank-executive Ajay Rajan verklaarde dat het streven van het platform om de enorme mogelijkheden van CBDC’s te benutten gericht is op het vergemakkelijken van een “kwantumsprong in het gebruik van CBDC’s, gedreven door verbeterd gemak en toegankelijkheid”. Met het Ripple CBDC-platform heeft de Republiek Palau een door de overheid uitgegeven stablecoin, PSC, gelanceerd, waarop Surangel Whipps Jr, president van de Republiek Palau, reageerde.

“Het partnerschap met Ripple om onze nationale digitale valuta te helpen creëren, maakt deel uit van onze toewijding om voorop te lopen in financiële innovatie en technologie, wat de burgers van Palau meer financiële toegang zal bieden.”

Het CBDC-project van Ripple Labs is bedoeld om centrale banken en overheden in staat te stellen de hogere mogelijkheden van digitalisering te omarmen en te vestigen. Tot nu toe heeft het platform samengewerkt met landen en steden over de hele wereld, waaronder Colombia, Bhutan, Palau, Hong Kong en Montenegro.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!