Volgende Bitcoin halvering kan de grootste impact hebben tot nu toe, aldus CEO Custodia Bank

De CEO van Custodia Bank denkt dat de volgende halvering van Bitcoin (BTC) een nog grotere impact zou kunnen hebben dan eerdere halveringsgebeurtenissen.

In een nieuw interview met Scott Melker zei Caitlin Long dat ze het eens is met een nieuw model van de op digitale activa gerichte investeringsmaatschappij Pantera Capital.

Het model van Pantera voorspelt dat de Bitcoin koers begin augustus 2025 $147.843 zal bereiken, ongeveer 480 dagen na de volgende verwachte halving op 16 april 2024.

Long is het ermee eens dat de halvering een grote impact zou moeten hebben op ’s werelds grootste cryptocurrency van dit moment. Ze zei het volgende:

“Dit is een van de meest goed getelegrafeerde, fundamentele gebeurtenissen in de financiële wereld: Bitcoin gaat een halvering doormaken. En wat gebeurt er dan? Als je de werking echt begrijpt, hebben de miners de machines uitgeschakeld die op dit moment enorm winstgevend zijn, maar niet meer winstgevend zijn op het moment dat de halvering plaatsvindt. Dat is niet iets waar iemand op vooruit loopt.

Misschien omdat er nu een meer ontwikkelde termijnmarkt is dan tijdens de laatste halvering, hebben de miners deze misschien afgedekt. Maar ik betwijfel het een beetje, omdat de miners een ongelooflijke shake-out hebben doorgemaakt.”

Long merkte tevens op dat de hash-snelheid van Bitcoin blijft groeien, wat een afwijking is van eerdere BTC-marktcycli. Ze gaf het volgende hierover aan:

“Ik denk dat de halvering in sommige opzichten een nog grotere impact kan hebben, omdat al die machines die [miners] de afgelopen zes maanden zo graag wilden aansluiten, sommige daarvan verouderd zijn en zullen worden uitgeschakeld.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!