Aantal Bitcoin-wallets bereikt nieuw record

Op 3 september 2023 bereikte het aantal portefeuilles dat Bitcoin (BTC) vasthoudt een all-time high met 48,24 miljoen adressen. Deze historische prestatie, samen met de volatiele prijsbeweging van Bitcoin in de afgelopen weken, benadrukt de toenemende wereldwijde adoptie van de cryptocurrency.

Nieuwe all-time high

Bitcoin heeft een andere mijlpaal bereikt in zijn uitdagende reis naar wereldwijde adoptie als een gedecentraliseerde peer-to-peer betaling en digitale waardeopslag. Gegevens van IntoTheBlock, een blockchain-analyseplatform, laten zien dat het totale aantal adressen dat BTC vasthoudt, op 3 september 2023 een all-time high bereikt heeft van 48,24 miljoen.

Deze historische prestatie onderstreept de toenemende adoptie en brede interesse in BTC als een gedecentraliseerde cryptocurrency. De algehele toename van on-chain portefeuilleadressen weerspiegelt mogelijk de groeiende gebruikersbasis van het Bitcoin-netwerk. De grafiek toont aan dat gebruikers in 2023 5,61 miljoen nieuwe Bitcoin-portefeuilleadressen hebben aangemaakt.

Bovendien werden er ‘slechts’ 3,62 miljoen BTC-portefeuilleadressen aangemaakt in 2022. Dit zou kunnen betekenen dat Bitcoin, met nog 4 maanden te gaan, het gebruikerswervingspercentage van vorig jaar met 55% heeft overtroffen.

Nog een mijlpaal in 2023

Het Bitcoin-ecosysteem behaalde in 2023 verschillende significante mijlpalen. De introductie van BRC-20 tokens en NFT’s voor individuele investeerders, evenals de opwinding rondom aanvragen voor Bitcoin spot ETF’s, trok de aandacht van investeerders.

Naarmate meer institutionele investeerders Bitcoin omarmen, moedigt dit meer individuele deelnemers aan om deel te nemen. Deze ontwikkelingen benadrukken de veerkracht van het evoluerende Bitcoin-netwerk ondanks marktschommelingen en regelgevend toezicht.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!