Lightning Labs onthult update om BRC-20-uitdagingen aan te gaan

Lightning Labs, een toonaangevend bedrijf op het gebied van Lightning Network-infrastructuur, heeft een verbeterde versie van het Taproot Assets Protocol geïntroduceerd. Dit biedt gebruikers een potentieel efficiëntere methode om nieuwe activa op de blockchain aan te maken. Het protocol adresseert de huidige inefficiënties en netwerkcongestie die gepaard gaan met het inschrijven van activa op het Bitcoin (BTC) netwerk.

In een blogpost gepubliceerd op 16 mei, bekritiseerde Lightning Labs de bestaande benaderingen voor het inschrijven van activa-metadata op de Bitcoin blockchain. Ze noemden ze bijzonder inefficiënt en belast met omslachtige protocollen die rechtstreeks activa-informatie in de blokruimte schrijven.

Het Taproot Assets Protocol streeft ernaar om maximaal off-chain te werken om de congestie-uitdagingen aan te pakken die het Bitcoin-netwerk hebben geteisterd sinds de introductie van de BRC-20 tokenstandaard door anonieme ontwikkelaar Domo op 8 maart.

Lightning Labs verklaarde verder dat gebruikers van het protocol binnenkort BRC-20 activa kunnen integreren in het Lightning Network, waardoor de noodzaak voor het opzetten van een geheel nieuw ecosysteem wordt geëlimineerd. Wallets, exchanges en handelaren kunnen gemakkelijk aanpassen om het protocol te ondersteunen, wat snellere en kosteneffectieve transacties mogelijk maakt.

Domo, de ontwikkelaar van het Taproot Assets Protocol, heeft de superioriteit ervan benadrukt ten opzichte van bestaande methoden zoals JavaScript Object Notation (JSON). Het protocol biedt een naadloze overgang naar het Lightning-netwerk en biedt gebruikers een oplossing voor snelle en goedkope activatransfers.

De meeste BRC-20 tokens die tot nu toe zijn gemaakt, vertrouwen op ordinaal inschrijven van JSON-gegevens voor het implementeren van tokencontracten, het aanmaken van tokens en het vergemakkelijken van transacties. Deze aanpak is echter bekritiseerd door ontwikkelaars, die beweren dat het vier keer hogere transactiekosten met zich meebrengt dan die van binair gebruik.

Het Taproot Assets Protocol, voorheen bekend als het “Taro” protocol, onderging een rebranding nadat Lightning Labs op 8 december van het voorgaande jaar werd geconfronteerd met een rechtszaak wegens merkinbreuk, aangespannen door blockchain-ontwikkelingsbedrijf Tari Labs.

Het bijgewerkte protocol vertegenwoordigt de voortdurende inzet van Lightning Labs om de efficiëntie en schaalbaarheid van het aanmaken van activa op de Bitcoin blockchain te verbeteren.

Eind april introduceerde Lightning Labs belangrijke verbeteringen aan Litd, hun tool voor het beheer van het Lightning Network, als reactie op feedback van knoop-operators en ontwikkelaars. De nieuwste versie stelt gebruikers in staat om vrijelijk Bitcoins te verzenden en te ontvangen via het Lightning Pool binnen de alles-in-één suite.

Hoewel de totale waarde van BRC-20 tokens op 9 mei kortstondig de $1 miljard overschreed, is deze sindsdien gedaald tot ongeveer $500 miljoen, met een aanzienlijke daling van bijna 50%.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!