Burniske: Solana klaar om Ethereum te overtreffen

Een durfkapitalist die correct de bodem van de cryptomarkt in 2022 voorspelde, zegt dat één Ethereum (ETH) concurrent er klaar voor lijkt te zijn om de toonaangevende smart contract platform te overtreffen.

Chris Burniske, de oprichter van Placeholder Capital, vertelt zijn 263.000 volgers op het sociale media platform X dat Solana (SOL) eruitziet alsof het de top altcoin zal overtreffen tijdens de volgende bulkmarkt in de cryptomarkten.

Kijkend naar het SOL/ETH-paar, wijst Burniske erop dat Solana al het niveau van 0,01 ETH heeft herwonnen en misschien op weg is naar 0,02 ETH in de volgende impuls:

“SOL: 0,01 ETH herwonnen eerst, 0,02 ETH bij de volgende grote risico-uitbreiding?”

De ervaren cryptoinvesteerder merkt op dat zijn voorspelling geen kritiek is op Ethereum en dat hij zowel op ETH als SOL tegelijkertijd optimistisch is;

“Voor degenen die denken dat dit een aanval is op ETH, denk opnieuw. Het is heel eenvoudig om beide activa en netwerken te ondersteunen en vast te houden – verschillende risico’s, verschillende visies, beide zijn goed. Ik doe hetzelfde met Bitcoin en ETH al geruime tijd, tot ergernis van de eens zo machtige Bitcoin maximalisten.”

Volgens Burniske vertoont Solana tekenen van “tot leven komen uit de as” vanwege lagere transactiekosten en een hogere doorvoer:

“Stille productlanceringen, geüpgrade functionaliteit, lagere kosten, meer doorvoer, geen hype – allemaal tekenen van een nieuwe productcyclus die tot leven komt uit de as.”

Solana is scherp gedaald van zijn all-time high van $259,24, vastgesteld in november 2021, naar zijn huidige prijs van $19,45, een devaluatie van 92,5%.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!