SHIB-investeerders opgepast! Nieuwe scam wordt geadverteerd op X

Ondanks geavanceerde beveiligingsmechanismen weten sommige kwaadwillenden toch nog verificatiebadges op X (voormalig Twitter) te krijgen. Sommigen van hen beschikken echter over gevaarlijke middelen om het geld van goedgelovige investeerders te stelen.

Dankzij de toenemende interesse in meme coins zouden leden van de SHIB- en DOGE-community met name waakzaam moeten blijven. Er gaat namelijk een bericht rond over een mogelijke BONE-airdrop op een nep Shiba Inu (SHIB) community-website die tot doel heeft om je gegevens en munten stelen.

Vandaag, 31 augustus 2023, is een oplichtingswebsite die het portaal van de Shiba Inu (SHIB) community imiteert, gelanceerd via een anonieme hostingprovider. De breinen achter deze scam slaagden erin om een officiële advertentiecampagne te lanceren op X.

De website bootst portalen van cryptocurrency-gemeenschappen na: Het heeft een documentenmodule, logo’s van social media, beschrijving van munten (SHIB, BONE en LEASH) en Shiboshi NFT’s. Echter, elke link nodigt je uit om je portemonnee met de website te verbinden, met het excuus om te controleren of ze in aanmerking komen voor de BONE-airdrop.

Waarschijnlijk zijn dergelijke websites ontworpen om sleutels of munten van on-chain en exchange portemonnees te stelen: Een éénklik-“verbinding” wordt aangeboden aan MetaMask, TrustWallet, Coinbase en Binance gebruikers.

Ook plaatsten de hackers aankondigingen over de extra aanmaak van nieuwe tokens binnen het SHIB-ecosysteem, parallel aan SHIB, BONE en LEASH. Tegelijkertijd is deze zwendel gevaarlijker omdat X geadverteerde tweets prioriteert en ze aan een groot publiek toont. In het afgelopen uur kreeg de tweet meer dan 45.000 weergaven, wat neerkomt op een toename van 800% van het publiek.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!