El Salvador gaat digitaliseren met behulp van Google Cloud

Google Cloud heeft op 29 augustus een nieuwe samenwerking aangekondigd met de regering van El Salvador om een kantoor op te richten en Google Distributed Cloud (GDC) diensten in het land aan te bieden.

De samenwerking heeft tot doel het land te digitaliseren, overheidsdiensten te moderniseren en de gezondheids- en onderwijssystemen te verbeteren. De GDC zal ook helpen om infrastructuur dichter bij de locaties waar data wordt gegenereerd voor El Salvador te brengen. Nayib Bukele, de president van het land, zei dat hij gelooft dat El Salvador snel een “hub voor innovatie” aan het worden is. Hij plaatste het volgende bericht op Twitter:

“El Salvador gaat vooruit. We geloven dat technologie en buitenlandse investeringen essentieel zijn voor ontwikkeling.”

De samenwerking zal 7 jaar beslaan, afhankelijk van volledige goedkeuring door de wetgevende macht, en zal de regering helpen bij het digitaliseren van projecten en processen zoals facturatie, vergunningen en meer. Volgens de aankondiging markeert de intrede van Google Cloud in El Salvador de eerste Latijns-Amerikaanse regering die gebruik maakt van cloudtechnologie. Thomas Kurian, de CEO van Google Cloud, zei dat hij gelooft dat cloud computing Latijns-Amerika “echt kan transformeren”:

“Toegang tot cloud computing is aanzienlijk uitgebreid in verschillende sectoren en regio’s over de hele wereld, waardoor zowel kleine bedrijven als de publieke sector dezelfde toepassingen en diensten kunnen gebruiken als meer volwassen markten.”

De aanvullende GDC-infrastructuur zal ook El Salvador’s actieve houding ten opzichte van Bitcoin-ondersteuning en integratie in de samenleving ondersteunen. Het maakt de mogelijkheid mogelijk van volledige Bitcoin-nodes met ondersteuning voor Ordinal Protocol.

Bovendien heeft El Salvador op 8 augustus de cryptocurrency exchange Binance een licentie verleend om cryptodiensten aan gebruikers in het land aan te bieden. Bitcoin is daar sinds 2021 wettig betaalmiddel.

Recentelijk heeft het Bitcoin Beach-initiatief zijn weg gevonden naar de klaslokalen en meer dan 25.000 studenten onderwezen over Bitcoin en hen in staat gesteld een “Bitcoin-diploma” te behalen via het onderwijssysteem van het land.

Het land heeft al direct rendement gezien van het programma, met als voorbeeld een tiener die het diploma behaalde en vervolgens terugkeerde naar zijn voormalige school om docenten te onderwijzen over het digitale actief.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!