Coinbase noteert nieuwe stablecoin van PayPal (PYUSD)

Coinbase heeft de nieuwe stablecoin van PayPal opgenomen in zijn lijst met geplande noteringen, wat betekent dat gebruikers van het platform binnenkort de digitale activa kunnen verhandelen.

De stablecoin, genaamd PayPal USD (PYUSD), streeft ernaar om een vaste koppeling van 1:1 met de Amerikaanse dollar te behouden en is gebouwd op het Ethereum (ETH) netwerk.

PayPal heeft de activa eerder deze maand onthuld en verklaarde dat het “wordt ondersteund door veilige en zeer liquide activa”.

De klanten van de betaalgigant kunnen PYUSD kopen en verkopen via de PayPal-app en website, en het omzetten naar andere crypto-activa zoals Bitcoin (BTC). Het bedrijf Paxos Trust Company, dat zich richt op blockchain, verzorgt de uitgifte en bewaring van de stablecoin, volgens de website van PayPal.

Sinds de lancering heeft PYUSD grotendeels zijn vaste koppeling behouden, maar daalde het kortstondig tot een dieptepunt van $0,979 op een bepaald moment op vrijdag.

Coinbase kondigde de toevoeging aan zijn noteringslijst aan op donderdag. De beurs heeft de roadmap vorig jaar gecreëerd om de transparantie te vergroten en de mogelijkheid van front-running bij aankondigingen van nieuwe handelsondersteuning te verminderen.

CEO van Coinbase, Brian Armstrong, heeft gezegd dat de beurs ernaar streeft zoveel mogelijk crypto-activa te noteren, zolang ze voldoen aan de normen van het bedrijf:

“Het is een beetje zoals Amazon of zoiets, waar een product drie sterren kan hebben of vijf sterren, maar als het consequent één ster begint te krijgen, is het waarschijnlijk frauduleus of defect of iets dergelijks, en misschien zal Amazon het verwijderen. Anders wil je de markt laten bepalen wat deze dingen zijn.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!