Wat kunnen we nog in 2023 verwachten van Cardano (ADA)?

Het project Cardano (ADA) van oprichter Hoskinson had geen goed jaar in 2023. De chronische problemen met het netwerk blijven aanhouden. Er zijn niet genoeg populaire toepassingen op het netwerk en de toename van het aantal platforms voor smart contracts brengt de toekomst in gevaar. Aan de andere kant kan de prestatie van ADA in 2019 inzicht verschaffen in de huidige prijs. Dus wat zullen investeerders meemaken als 2019 zich herhaalt?

Het gebrek aan voldoende interesse van investeerders in Cardano in recente tijden is een van de grootste neergangssignalen. Terwijl de populaire altcoin te maken heeft met verkopen op kritieke weerstandsniveaus, zien we geen reactieaankopen vanaf ondersteuningsniveaus. Benjamin Cowen, de oprichter van Into The Cryptoverse, richtte zich op hoe Cardano presteerde vóór de meest recente halvering van Bitcoin.

In de afgelopen maanden heeft Cardano, net als de meeste cryptocurrencies, meerdere prijscorrecties ondergaan. Volgens CoinMarketCap is de prijs van ADA in de afgelopen 30 dagen met meer dan 14% gedaald. Op het moment van schrijven had het een marktwaarde van meer dan $9 miljard op het niveau van $0.259.

Benjamin Cowen wees op de hoge waarschijnlijkheid dat ADA een depressieve fase zou ingaan. Dit leek waarschijnlijk te gebeuren omdat er overeenkomsten waren in de prijsbewegingen van ADA slechts twee maanden voor de meest recente halvering van Bitcoin, toen het een dieptepunt bereikte. De prijs van de token bleef laag gedurende de tweede helft van 2019.

Voorspellingen ADA 2023-2024

Hoewel de depressieperiode in 2019 aanzienlijke prijsverliezen veroorzaakte, zagen we dat de prijs snel begon te herstellen met de BTC block reward halvering in 2020. Nu kan de geschiedenis zich herhalen met de komende halvering volgend jaar.

Als dit evenement opnieuw plaatsvindt, zou het herstel van de prijs rond juni 2024 moeten beginnen. Als we nu terugkijken, blijft de ontwikkelingsactiviteit van de blockchain, die onlangs de Mithril mainnet-upgrade heeft uitgebracht, hoog. Niet alleen dat, maar Input Output Global heeft ook onlangs hun wekelijkse ontwikkelingsrapport uitgebracht, waarin de inspanningen van ontwikkelaars in de afgelopen zeven dagen worden benadrukt.

Als we naar de grafiek van Santiment kijken, is te zien dat er veel activiteit is van grote spelers (whales) rond de token. Het aantal dagelijks actieve adressen bleef ook relatief hoog, wat wijst op een gezond netwerk. Niettemin heeft de recente prijscorrectie geleid tot een daling van de MVRV Ratio van ADA.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!