PlanB suggereert parabolische rally naar $500.000

Een veel gevolgde crypto-analist heeft aangegeven dat een historisch betrouwbare indicator suggereert dat de prijs van Bitcoin (BTC) in ongeveer een jaar de zes cijfers zou kunnen overschrijden. In een nieuwe strategische sessie vertelde kwantitatief analist PlanB aan zijn 65.200 abonnees op YouTube dat de RSI van Bitcoin een patroon lijkt te herhalen dat eerder parabolische stijgingen signaleerde. De RSI is een indicator die het momentum van een activum volgt waarover PlanB het onderstaande aangaf:

“Dit zou betekenen dat de RSI vanaf hier zal stijgen richting de halvering. Er zal natuurlijk volatiliteit zijn. Het zal geen rechte lijn zijn. Dan een bull-markt in 2024 met een RSI rond 90 – een beetje erboven, een beetje eronder, dat maakt niet uit. En dan een bear-markt daarna in 2025-2026.”

PlanB gebruikt zijn stock-to-flow (S2F) model om de prijs van Bitcoin te voorspellen in lijn met het voorspelde RSI-patroon. Het S2F-model, traditioneel gebruikt om de prestaties van grondstoffen zoals edelmetalen te volgen, vergelijkt de prijs van een activum met zijn beschikbare aanbod.

Het model geeft aan dat Bitcoin $60.000 zou kunnen bereiken in aanloop naar het verwachte halveringsevenement in april 2024, wanneer de beloningen voor BTC-miners worden gehalveerd, gevolgd door een enorme stijging naar tussen de $300.000 en $500.000.

“En wat betreft de Bitcoin-prijs, zal het er zo uitzien. Dus we bevinden ons op dit moment op dit niveau van $30.000, al maandenlang vast daar. En in dit scenario dat ik zojuist heb laten zien met RSI, hoort daar deze prijs bij. Dus het zou stijgen met volatiliteit richting de halvering rond de stock-to-flow waarde van $60.000.

En dan gaat de bull-markt echt verder, het tweede stadium van de bull-markt met FOMO (angst om iets te missen) en hebzucht, en dan in dit scenario is het een vrij conservatieve bull-markt die onder de stock-to-flow waarde van $500.000 uitkomt of afvlakt. Dit gemiddeld op $300.000, wat nog steeds behoorlijk goed is, denk ik. Het is 10x vanaf hier.”

Op het moment van schrijven wordt Bitcoin verhandeld voor $28.813, een daling van 1,2% in de afgelopen 24 uur.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!