El Salvador’s BTC-obligaties trekken aandacht van Wall Street-giganten

In 2021 schreef El Salvador geschiedenis als het eerste land dat zijn valutadrukmachines inruilde voor Bitcoin (BTC) als wettig betaalmiddel. Als gevolg hiervan heeft de zittende president Nayib Bukele zowel positieve als negatieve reacties van de wereldwijde gemeenschap ontvangen. Aan de negatieve kant maakten grote geldschieters, waaronder het IMF, zich zorgen dat het gebruik van Bitcoin de Latijns-Amerikaanse economie zou destabiliseren, die de afgelopen decennia heeft geworsteld.

Nadat de regering van El Salvador twee jaar geleden Bitcoin als wettig betaalmiddel aannam, zijn er verschillende andere initiatieven genomen om de digitale economie uit te breiden. Een daarvan was de introductie van Bitcoin Obligaties die bedoeld waren om overheidsprojecten te financieren.

Volgens gegevens verstrekt door Bloomberg hebben JPMorgan, Eaton Vance en PGIM, Lord Abbett & Co LLC, Neuberger Berman Group LLC en UBS Group AG sinds april 2023 de Bitcoin Obligaties van El Salvador toegevoegd. De portefeuillemanager bij PGIM, Zulfi Ali, gaf het volgende aan:

“Het verhaal blijft positief voor de begrotingsrekeningen en Bukele heeft consequent signalen afgegeven aan obligatiehouders dat hij serieus is over het afbetalen van de schuld.”

Als gevolg hiervan tonen meer institutionele beleggers toenemende interesse in de Bitcoin Obligaties van El Salvador te midden van de algemene acceptatie van digitale activa. Bovendien heeft de regering van El Salvador een voormalig veteraan van het Internationaal Monetair Fonds als adviseur ingehuurd en lost ze $800 miljoen aan Bitcoin-obligaties af. Onderzoeksstrategen van JPMorgan, Ben Ramsey, Nishant Poojary en Gorka Lalaguna, schreven het onderstaande in een notitie van juli:

“Hoewel we een aanzienlijk deel van de stijging hebben gemist, denken we nog steeds dat er waarde zit in de curve van El Salvador. Er is ruimte voor deze credit om beter te blijven presteren.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!