Bitcoin stijgt explosief tegen de Argentijnse peso

De prijs van Bitcoin (BTC) is gezakt naar $28.523, maar is sinds het nieuws dat de Bitcoin-vriendelijke presidentskandidaat Javier Milei op 13 augustus een voorverkiezing heeft gewonnen, naar een nieuwe hoogte gestegen in Argentinië.

Hoewel de wereldwijde cryptocurrency-markten een opvallende daling ervaren, worden er in sommige delen van de wereld nog steeds nieuwe all-time highs voor Bitcoin genoteerd. In Argentinië heeft BTC deze week namelijk een scherpe stijging gezien, waarbij BTC in minder dan één uur op maandag met 21% steeg van 8,4 miljoen ARS naar 10,2 miljoen ARS.

Tegelijkertijd heeft Bitcoin gestaag aan waarde gewonnen ten opzichte van ARS sinds eind 2022. Volgens CoinGecko is BTC meer dan 210% gestegen ten opzichte van de Argentijnse peso sinds 17 augustus 2022.

Sinds het bereiken van een nieuw recordhoogte is de BTC-prijs versus ARS iets gedaald. Op het moment van schrijven wordt Bitcoin verhandeld tegen 9,9 miljoen ARS, ongeveer 3% lager dan zijn all-time high niveaus.

De meest recente Bitcoin-rally in Argentinië wordt toegeschreven aan de overwinning van de voor-Bitcoin presidentskandidaat Milei in de voorverkiezingen. Na de voorverkiezing te hebben gewonnen met meer dan 30% van de stemmen, is Milei nu de koploper in de algemene verkiezingen van Argentinië in oktober.

Milei wil de centrale bank afschaffen en de Amerikaanse dollar als Argentijnse valuta aannemen. De presidentskandidaat is ook van mening dat Bitcoin een reactie is tegen “centrale bank oplichters”, terwijl fiat-valuta politici in staat stelt Argentijnen op te lichten met inflatie.

Terwijl Bitcoin onlangs recordhoogtes heeft bereikt in Argentinië, is de cryptocurrency in wereldwijde markten aan het dalen. Sinds 14 augustus heeft BTC 3,7% van zijn waarde verloren ten opzichte van de Amerikaanse dollar en is op 16 augustus onder de psychologische grens van $29.000 gezakt. De cryptocurrency is de afgelopen 30 dagen geleidelijk gedaald en daalde bij het schrijven van dit bericht bijna 5% in die periode.

Argentinië is niet het enige land dat Bitcoin’s prijs op zijn hoogste historische niveau heeft gezien te midden van massale inflatie. Bitcoin heeft ook gehandeld tegen bijna all-time high niveaus in landen zoals Turkije, waar naar verluidt de inflatie in juli 2023 bijna 50% bedroeg.

In juli bereikte Bitcoin het hoogste niveau ten opzichte van de Turkse lira, met een waarde van 819.000 TRY per 1 BTC.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!