Investeerder gelooft niet dat Bitcoin prijs $100.000 zal halen vóór de halvering

Bitcoin-investeerder en auteur Jesse Myers, die tevens de medeoprichter is van het Bitcoin-investeringsbedrijf Onramp, heeft in een bericht op 15 augustus aangegeven dat hij gelooft dat de Bitcoin prijs pas na zijn halvering de $100.000 zal bereiken. Hij gaf aan dat de markt de halvering pas achteraf zal “inprijzen”.

Markten niet “efficiënt” met Bitcoin-halvering

De vierjarige halveringscycli van Bitcoin staan weer centraal nu het volgende halveringsevenement in de eerste helft van volgend jaar gepland staat.

Tijdens dit evenement zullen de beloningen per blok gehalveerd worden van 6,25 BTC naar 3,125 BTC, wat weer de schaarste van Bitcoin verhoogd en dit heeft weer een positief effect op de prijs. Volgens Myers zal de markt dit evenement echter pas na de halvering inprijzen. Hij vatte samen:

“Bitcoin zal niet naar $100.000 stijgen vóór de volgende halvering.”

De rechtvaardiging komt in de vorm van kritiek op de marktintuïtie. De Efficiënte Markt Hypothese (EMH), die stelt dat markten altijd de ware toestand van een bepaald actief weerspiegelen, is “fout”, beweert Myers. Hij voegde hieraan toe:

“In plaats daarvan zal de markt de veranderde realiteit inprijzen gedurende de 12-18 maanden na de halvering.”

Huidige analyse toont aan dat het jaar voorafgaand aan een halveringsevenement vergelijkbare BTC-prijsprestaties heeft gezien bij elke gelegenheid.

Halvering vs. Bitcoin koers

De positie van de investeerder staat in contrast met sommige eerdere voorspellingen van andere prominente personen in de cryptomarkt. Sommigen geloven namelijk dat een uitbraak van de Bitcoin koers om de hoek staat, waarbij oktober momenteel een populaire deadline is voor het herstel van de Bitcoin-bullmarkt.

Een van de nieuwste voorspellingen voor een Bitcoin koers richting $100.000 komt van Robert Kiyosaki, auteur van het populaire boek “Rich Dad Poor Dad”, die deze week zijn BTC-prijsvoorspelling herhaalde.

Historische analyse toont daarentegen aan dat de meeste winsten van Bitcoin’s cyclus plaatsvinden na de halvering in plaats van in de aanloop naar een halvering.

Na de afgelopen drie halveringen duurde het maximaal 240 dagen voordat BTC/USD een nieuwe all-time high bereikte, onthulde het handelsteam van Stockmoney Lizards deze maand. Het gaf het volgende aan:

“Het is allemaal zeer voorspelbaar. De nieuwe all-time high zal kort na de halvering in 2024 plaatsvinden. Accumulatiefase.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!